Rødvin

Hos VinGuruen sætter vi en stor ære i at udvælge gode rødvine i fantastisk kvalitet. I udvalget finder du rødvine vingårde i Frankrig, Spanien, Italien og Tyskland – typisk fra mindre vinproducenter – som alle er nøje udvalgt. 

Vi har gjort det let for dig at finde frem til den perfekte rødvin til netop din smag. Du kan læse meget mere om vinhusene og dybdegående beskrivelse af vinene, høsten og deres fremstillingsmetoder og gæringsprocesser. Her kan du også blive klogere på vindyrkning og vinificering – samt vinparring med mad

Viser 1–24 af 63 resultater

Hvad kendetegner rødvin?

 

Den rødlige farve på rødvinen kommer fra skallerne på de hovedsageligt blå druer, som rødvin fremstilles på. Rødvin kan findes i et væld af forskellige nuancer, alt fra en lysere rød, til mørkerød og rødblå. Rødvin lagres på skallerne, som indeholder tannin og vil give en særpræget syre. 

Der er mange faktorer der bestemmer vinens krop og smagsprofil. Alt efter terroir, fremgangsmåden, og druetypen, der anvendes. Man ser desuden rødvin fremstillet i mange egne af verden, hvor klimaet tillader det. 

Hos VinGuruen udvælger vi kun de vine, vi selv har lyst til at drikke. Udover at vinhusene er nøje udvalgt, har vi også smagt og analyseret vinene, inden vi sætter dem til salg.   Læs mere om de forskellige vine vi forhandler nedenfor. 

 

Italiensk rødvin

 

Hos Vinguruen forhandler vi den lækre italienske Barolo-rødvin. Den yderst komplekse vin har en god balance med syre, integreret tanninbid, en fantastisk struktur og florale undertoner. I udvalget finder du Barolo fra det familieejede vinhus Bergadono, som ligger i hjertet af Barolo-distriktet. Desuden producerer denne vingård også den traditionelle Barbera d’Alba vin (2018).

I udvalget af italienske rødvine vil du også finde frugtig rødvin fra Terreno Chianti Classico, der fremstilles på den toskanske nationaldrue Sangiovese. Vingården Terreno fremstiller traditionelle Chianto-vine, men også egne supertoscanaer, såsom deres Il Momento  – alt med fokus på kvalitet over kvantitet. Både Chianti og Barolo er nogle af italiens mest populære 

 

Fransk rødvin

 

Desuden finder du i sortimentet rødvin i verdensklasse fra Les Vignes Rondes vinmark, som befinder sig som den mest kendte 1’er Cru. Denne franske rødvin produceres af det lille familieejede vinhus Domaine Dujardin beliggende i den lille vinby Monthélie i Bourgogne. Dette domaine råder over hele to anerkendte 1er cru-marker: både Les Vignes Rondes og Les Champs Fulliot. 

Udover Domaine Dujardin finder du også delikat rødvin fra vinhuset Domaine Pignier, med vin der laves på Côte du Jura, som er yderst balanceret med frugt, elegant tannin og velintegreret syre. Blandt andet på den traditionelle Jura-due Trousseau – eller rødvinsdruen Poulsard. Er du nysgerrig på at smage de forskellige vine fra Domaine Pignier, tilbyder vi denne lækre Jura-smagskasse – med både hvidvin og rødvin. 

 

Spansk rødvin

 

VinGuruen forhandler rødvin fra den spanske vinmager Germán R. Blanco – en driftig herre, hvis vinproduktion strækker sig over tre forskellige vinområder i Spanien; nemlig Bierzo, Ribera og Del Duero. Germáns rødvine er levende med kompleksitet og saftighed i top. De tre vinprojekter er som følgende:

Quinta Milú La Cometa er familieprojektet i Ribera del Duero. Her finder du rødvin lavet på den populære spanske hoveddrue Tempranillo. Du finder også aromatisk spansk rødvin fra La Bicicleta Voladora, som er et nyere spansk vinprojekt. Vinen hører til i Rioja-regionen i Navarra og vinhuset laver friske og saftige rødvine. 

Til sidst findes også vinprojektet Casa Aurora – som er en hyldest til Germáns oldemor Aurora García. Vinhuset er beliggende i det spanske vinområde Bierzo – et område, der kræver lidt mere af druen, for at den kan modne. Her anvendes gamle vinmetoder til at skabe saftige og læskende vine.  

 

Tysk rødvin

 

Hos Vinguruen finder du til sidst et udvalg af udsøgte tyske vine. Blandt andet fra den tyske vinproducent Weingut Heid, der ligger i det tyske vinområde Württemberg, hvis primære produktion udgøres af rødvine. Vinhuset har dog også produktion af hvidvin, rosé og mousserende vine (tysk sekt). 

Weingut Heid laver eksempelvis elegant rødvin på Pinot Noir, der giver associationer til vine fra Bourgogne-distriktet. 

 

Find den rigtige rødvin med smagekasser

 

Hos VinGuruen kan du, udover rødvin, finde andre lækre vintyper såsom hvidvin og mousserende vin – samt dessertvin og læskende rosévin– og du kan sagtens bestille disse med, så du er dækket ind til alle behov og lyster. 

I vores skønne sortiment af rødvine finder du også en kasse med rødvine fra Beajolais og Domaine Joncy med rødvine og hvidvine udvalgt fra den populære Vin for Begyndere-podcast. Smag dig igennem et udpluk af de skønneste vine – og find frem til din nye yndlings-vin.

Er du nysgerrig på blandt andet tyske vine? Vi har en smagekasse med et udvalg af gode tyske vine, som du kan dykke ned i her.  

Du kan altid finde et godt tilbud på en god vin – hold øje med vores tilbudsside her. Måske kan du finde din yndlings-vin til et godt tilbud? 

 

Hurtig, effektiv levering & fri fragt ved køb af min. 6 flasker

 

Når du har fundet frem til lige præcis den flaske rødvin, du ønsker – så skal vi nok sørge for hurtig og effektiv levering. Hvis du bestiller mere end 6 flasker sørger vi også for fri fragt.

Vinguruen tilbyder også ekspertise og vejledning af vin – du er velkommen til at kontakte os her med de spørgsmål, du måtte have.