Har du vin til overs fra fest? 

Når man skal købe alkohol og vin til fester, sker det ofte, at man køber en del mere, end der reelt bliver drukket. Det kan være en skam, at skulle til at hælde de dyre – og lækre – dråber ud i vasken. Men fortvivl ej – for du kan sagtens gemme vinen lidt endnu – hvis det gøres korrekt.  Læs mere her og få fif til at håndtere det vin du har til overs.  Læs videre »

Julevin – den perfekte vin til julemad

Det kan være svært at finde den helt rigtige vin, som får julemiddagen til at spille. Som udgangspunkt skal du gå efter en god flaske rødvin, uanset om det er and eller flæskesteg, I serverer. Vinen skal gerne kunne spille med alle elementerne på julebordet – og balancere fedme, sødme, salte og syrlige. Vi hjælper dig med at finde den helt rigtige julevin.  God vin til julemad Det vigtigste du skal have in mente, når Læs videre »

Vin til lam

Lam serveres typisk til et påskemåltid eller andre særlige anledninger – og her kan du passende hive dine mest imponerende vine frem. Retter med lam serveres typisk med spark på smage og krydderurter – blandt andet mynte, rosmarin og hvidløg – og andre sydeuropæiske eller asiatiske krydderier. Det kalder på en vin med spark og fylde. Desuden afhænger parringen også af andre parametre som udskæring, tilberedning og lammets garniture.  Det allervigtigste du skal have med Læs videre »

Vin til kylling og fjerkræ

Der er stor forskel på, hvordan du skal sammensætte en vinmenu, om det gælder kylling eller andet fjerkræ. Kylling er sart og fedtfattigt, hvorimod andekød er mørkere og federe. Vinparringen baseres også på, hvordan kødet er tilberedt – og hvad der serveres af garniture. Læs mere her og bliv klogere på, hvad du skal servere af vin til kylling.  Generelt kan man sige, at da kylling er et meget magert stykke kød, ledsages den bedst Læs videre »

Vin til svinekød

Som udgangspunkt går både rødvin og hvidvin godt til svinekød. I bund og grund afhænger det af, hvordan kødet steges – og hvad der serveres af garniture. Generelt for vin til svinekød, skal du dog aldrig gå med en alt for kraftig vin. Og så skal du vælge en vin til svinekød, som ikke modarbejder smagene i den ret du serverer.  Er du interesseret i at få flere tips til at sammensætte mad og vin, Læs videre »

Vin til fisk og skaldyr

Når du skal vælge den rigtige vin til fisk, så er det typisk i hvidvins-retningen, du skal gå. Det er særligt syren fra hvidvinen, som er vigtig, når du skal sammensætte vin til fisk – det er uanset om det er en mager eller fed fisk, du har at gøre med. Det handler også om, hvad du vælger at servere af garniture til fisken. Men det allervigtigste er, at du giver plads til fiskens delikate Læs videre »

Vin til oksekød

Rødvin og oksekød er et match made in heaven. Der findes mange udskæringer af oksekød, og den helt oplagte rødvin afhænger af den specifikke udskæring – samt hvilket tilbehør, der serveres til kødet.    Generelt kan man sige at indeholder retten højt indhold af protein, og det gør oksekødsretter, så skal du gå efter en intens og kraftig rødvin med garvesyre og et godt tanninbid. Det vil give vinen og kødet det allerbedste sammenspil. Desuden gælder Læs videre »