Rødvin fra Beaujolais

Beaujolais er en anerkendt vinregion i Frankrig og er mest kendt for sin rødvinsproduktion, især når det kommer til druen Gamay. Gamay-druen trives godt i Beaujolais’ granitjord og er kendt for at producere lette og frugtagtige rødvine med en saftig syre og en velafbalanceret tanninstruktur.

Rødvin fra Beaujolais laves ofte på carbonique maceration, metoden. Her bliver hele bær – inklusive stilke – lagt i en lukket tank, hvor der tilføjes CO2. Denne proces medfører en intern gæring af druerne, hvorved der frigives en række aroma- og smagsstoffer fra bærret, og skindet begynder at afgive farve til mosten.

Rødvin fra Beaujolais, kan inddeles i tre kategorier: Nouveau, Cru og Beaujolais Villages. Nouveau-vinen er en let og frugtagtig rødvin, som traditionelt udgives kort tid efter høsten i november. Cru-vine produceres i en af de ti anerkendte cru landsbyer i Beaujolais-regionen og er kendt for deres høje kvalitet og kompleksitet. De fleste cru-vine er lagringsdygtige og vil udvikle sig over tid. Beaujolais Villages-vinene laves på druer fra områdets mindre kendte landsbyer og har en god balance mellem frugt og tanniner.

En af de mest kendte cru-vine i Beaujolais er Moulin-à-Vent, som er kendt for sin kompleksitet og evne til at lagre. Vine fra Fleurie og Brouilly er også kendt for deres lette og frugtagtige smag, mens vine fra Morgon er mere robuste og kan have en mere intens smag.

Beaujolais-vinene går godt sammen med lette retter som fjerkræ, grøntsager og charcuteri. De kan også serveres kølet på varme dage og passer godt til sommerlige måltider og picnic.

Alt i alt er Beaujolais-vinene et godt valg for dem, der ønsker en let og frugtagtig rødvin med en god syrestruktur og velafbalanceret tanniner.

Viser alle 8 resultater