Novaia Amarone della Valpolicella Classico Riserva Vigneto Le Balze 2015

kr.515,00

På lager

Varenummer (SKU): 39-03-01-2015 Kategorier: , , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Novaia Amarone della Valpolicella Classico Riserva Vigneto Le Balze 2015 er Novaia vinhusets absolut topvin.

Novaia Amarone della Valpolicella Classico Riserva Vigneto Le Balze 2015 er en organisk topvin af høj kvalitet med DOCG-certificering. Den stammer fra vores prestigefyldte vingård “Le Balze” i Novaia, Marano di Valpolicella. Druerne, hovedsageligt Corvina, Corvinone, Rondinella og andre lokale druesorter, høstes omhyggeligt i tredje uge af september og tørres naturligt i omkring 100 dage i vores traditionelle tørreloft.

Efter denne tørringsproces gennemgår druerne en lang gæringsperiode i egetræstanke og efterfølgende lagres vinen i hele 36 måneder i træfade. Her efter lagres vinen yderligere 12 måneder på flaske. Resultatet er en dyb granatrød vin med en intens aroma af modne røde frugter, krydderier og karakteristiske noter fra tørreprocessen, såsom kaffe, mørk chokolade og tobak. Vinen har en fyldig, saftig og vedholdende krop med en behagelig kompleksitet og lang eftersmag. Denne Amarone Riserva er velegnet til at nyde med kraftige retter såsom grillet kød, vildt og ekstra modne oste og er perfekt egnet til at meditere over. Den bør serveres ved en temperatur på 18°C og dekanteres mindst en time før servering for at opnå den optimale smagsoplevelse.

LIDT OM VINGÅRDEN

Novaia er en vingård i hjertet af Valpolicella i Veneto-regionen i Italien. Vingården har en lang historie, der går helt tilbage til det 15. århundrede, hvor villaen blev bygget. I 1700-tallet flyttede Vaona-familien til villaen og begyndte at dyrke vinmarkerne. I dag ejer og driver Vaona-familien stadig Novaia, der strækker sig over 10 hektar jord, hvoraf syv hektar er dækket af vinmarker og tre hektar er dækket af olivenlunde. Vingården er kendt for sine kvalitetsvine, herunder Amarone, Ripasso og Valpolicella Classico Superiore, som er lavet af lokale druesorter såsom Corvina, Rondinella og Molinara. Novaia har et stærkt fokus på bæredygtighed og bruger kun naturlige metoder til at dyrke og producere vinene.

Novaia Azienda Agricola
Via Novaia 1
37020 Marano di Valpolicella
https://www.novaia.it/

Yderligere information

Land

Italien

Område

Veneto

Underområde

Valpolicella

Drue(r)

Corvina, Corvinone, Rondinella

Producent

Novaia

Vintype

Rødvin

Årgang

2015

Landbrug

Økologisk

Alkohol

16,50%