Mousserende vin

Mousserende vin er ideelt at servere som aperitif til alle livets store og små begivenheder og sætter gang i festlighederne. Mousserende vin, såsom Champagne, bliver også ofte serveret nytårsaften – og det går godt til mange elementer af nytårsmenuen – og kransekagen. Læs mere om de mousserende vine i vores sortiment.

Viser alle 21 resultater

Hvordan karakteriseres mousserende vin?

 

Mousserende vin er vin med elegante bobler med kulsyre, som kommer ved gæringsprocessen. Meget mousserende vin er fremstillet ved méthode champenoise eller méthode traditionelle, som den senere er blevet omdøbt til. Méthode Traditionelle er meget kompleks med mange delprocesser, men resultatet er betagende og gør én helt blød i knæene. 

Mange mennesker omtaler al mousserende og perlende vin som Champagne – men selvom den mousserende vin måske er fremstillet på samme måde som Champagnen, så betyder det ikke nødvendigvis, at man har at gøre med en ægte Champagne. Det afgørende er, at vinen er lavet i Champagne-distriktet i Frankrig. 

Ligesom med andet vin, kommer mousserende vine i et væld af variationer. Man kan finde mousserende vin lavet på forskellige druestorter – for eksempel kan man både få mousserende hvidvin og rosé med bobler – men den mest gængse er hvidvinssorten. 

 

Mousserende vin til alle smage: Find den helt rigtige 

 

Der findes også forskellige typer mousserende vine og de kommer i frugtige, tørre, friske og lette udgaver. Mousserende vine findes også i mange forskellige geografiske varianter. 

Crémant og Champagne er franske udgaver, Spumante og Prosecco er blandt de italienske mousserende vine, Cava  er spaniens svar på mousserende vin og så er Sekt Tysklands og Østrig bud på de læskende bobler.

Slutteligt findes de mousserende vine i mange sødme,- og tørhedsgrader. Her vil Brut være i den tørre ende, en vin der betegnes demi-sec er halvsød, og så er en Doux meget sød. 

Valget af den helt rette mousserende vin afhænger først og fremmest af din individuelle smag – men skal du servere vinen til et middagsselskab, er det også afgørende, at vinen og maden spiller sammen, for at skabe en herlig symfoni af smagsoplevelser. Her er det en god idé at kigge efter tørheds,- og sødmegraden, når du skal vurdere hvad, der går til hvad. En mousserende vin kan også bruges som dessertvin – se vores udvalg af andre dessertvine her. 

Sortimentet af mousserende vine opdateres løbende – i takt med, at jeg får øjnene op for nye spændende vinhuset. Så følg med her på siden – eller på min Instagramprofil her. 

Er du i tvivl om, hvilken vin du skal vælge? Du er altid velkommen til at spørge om kyndig vejledning her hos VinGuruen – enten ved kontaktformularen her eller på telefon 28 25 29 59. 

 

Mousserende vin fra forskellige egne og vinhuse

 

Her hos VinGuruen har vi udvalgt de bedste kvalitetsvine fra mindre vinproducenter. Vi køber direkte fra vinproducenterne, og det betyder at prisen er skåret helt ind til benet og sikrer gode rabatter, når mellemmænd er skåret væk. 

I vores udvalg af mousserende vine hos VinGuruen, har vi et skønt udvalg af flotte og balancerede Champagner fra det beskedne vinhus Etienne Sandrin. En frisk Champagne med et frugtigt udtryk og høj syre.  

Vi har også en anden fransk mousserende vin, nemlig denne flotte mousserende Crémant fra Joncy Douceur fra Beaujolai-området. Crémant er, sammen med Champagne, en af de mest populære mousserende vine fra Frankrig. 

I udvalget findes også italiensk mousserende vin fra Terreno, som er fremstillet ved den klassiske metode med Sangiovese-druer. Denne perlende vin er en Blanc de Noirs, altså lavet på røde druer. 

I vores sortiment kan du også finde mousserende vin fra Tyskland. En frisk, mousserende Blanc de Blancs Brut fra det tyske vinhus Gut Wilhelmsberg 

 

Hurtig, effektiv levering & fri fragt ved køb af min. 6 flasker

 

Når du har fundet den rigtige mousserende vin, kan du med fordel gå på opdagelse i vores sortiment af hvidvin, rødvin, rosé og dessertvine, for at fuldende din vinsamling – eller vinmenuen til det store middagsselskab. Du kan også blive inspireret af vores guide til retter, som passer til mousserende vin her. 

Vi tilbyder nemlig fri fragt, når du køber 6 flasker eller mere. Og så tilbyder vi levering lige til døren, så kan du hurtigt komme i gang med at smage på de boblende skønheder.