Novaia Valpolicella Classico Fapulito-senza solfiti 2022

kr.145,00

“In your face frugtighed, fuld af moden hindbær og kirsebær, vildt pågående, på grænsen til tuttifrutti eller zinfandel, men den holder sig på den friske side og alkoholen er lav. Lige min smag og genial til sommervarmen nedkølet, fremragende frugtsødme, men forbliver frisk. Bravo.”

– – René Langdahl 

 

På lager

Varenummer (SKU): 39-03-06-2022 Kategorier: , , , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Novaia Valpolicella Classico Fapulito-Senza Solfiti 2022 er en bemærkelsesværdig økologisk vin, der stammer fra de bakkede vinmarker i Novaia i Marano di Valpolicella i Verona-provinsen i det nordlige Italien. Denne vin er klassificeret som Valpolicella DOC Classico Fapulito og bærer den prestigefyldte kvalitetsbetegnelse V.Q.P.R.D.

Druerne til denne vin er nøje udvalgt og består hovedsageligt af Corvina, Corvinone og Rondinella. De dyrkes på skråningerne i Valpolicella Classica-regionen. Markerne hæver sig mellem 250 og 400 meter over havets overflade og primært vender mod syd/sydøst. Vinmarkerne, der anvender Guyot- og “Veronese pergola”-træningssystemer, har en gennemsnitlig alder på 15 og 40 år henholdsvis.

Høsten foregår manuelt i sidste uge af september, og druerne transporteres straks til vinfremstilling. Vinifikationsprocessen begynder med afstilkning og blid knusning af druerne. Fermenteringen finder sted uden tilsætning af sulfitter og udelukkende med naturlige gærstammer. Efterfølgende gennemgår vinen malolaktisk gæring i ståltanke og macererer i omkring 2 måneder i store træfade.

Efter en modning på 5 måneder i ståltanke og yderligere 2 måneder på flaske, er Novaia Valpolicella Classico Fapulito-Senza Solfiti 2022 klar til at blive nydt. Denne vin præsenterer sig med en medium rubinrød farve og en delikat aroma af friske blomster og lette frugtnoter, ledsaget af krydrede undertoner. På ganen er vinen velafbalanceret med bløde tanniner, moderat alkoholindhold og en forfriskende syre.
Denne vin er velegnet til en bred vifte af madoplevelser, herunder appetizers, supper, pasta, risotto, hvidt kød, fisk og friske oste. Den bedste serveringstemperatur ligger mellem 16 og 18 grader Celsius, og flaskerne bør opbevares vandret i et køligt og mørkt miljø med konstant luftfugtighed og temperatur for at bevare deres integritet og friskhed. En særlig egenskab ved denne vin er, at der ikke anvendes sulfitter i hele produktionsprocessen, hvilket gør den ideel til dem, der søger en mere naturlig vinoplevelse.

LIDT OM VINGÅRDEN

Novaia er en vingård i hjertet af Valpolicella i Veneto-regionen i Italien. Vingården har en lang historie, der går helt tilbage til det 15. århundrede, hvor villaen blev bygget. I 1700-tallet flyttede Vaona-familien til villaen og begyndte at dyrke vinmarkerne. I dag ejer og driver Vaona-familien stadig Novaia, der strækker sig over 10 hektar jord, hvoraf syv hektar er dækket af vinmarker og tre hektar er dækket af olivenlunde. Vingården er kendt for sine kvalitetsvine, herunder Amarone, Ripasso og Valpolicella Classico Superiore, som er lavet af lokale druesorter såsom Corvina, Rondinella og Molinara. Novaia har et stærkt fokus på bæredygtighed og bruger kun naturlige metoder til at dyrke og producere vinene.

Novaia Azienda Agricola
Via Novaia 1
37020 Marano di Valpolicella
https://www.novaia.it/

Yderligere information

Land

Italien

Område

Veneto

Underområde

Valpolicella

Drue(r)

Corvina, Corvinone, Rondinella

Producent

Novaia

Vintype

Rødvin

Årgang

2022

Landbrug

Økologisk

Alkohol

12%