Bergadano Langhe Nebbiolo 2020

kr.235,00

I glasset fremstår vinen rubinrød med en medium intensitet med lysere orange reflektioner, klassisk nebbiolo farve. På næsen er den dejlig frugtig med noter af modne røde kirsebær, rosenblade og en lille snert af marcipan. Der er også lidt læder og jordede noter at finde på duften. Smagen er frisk og ligsom næsen relativ kompleks med en god balance. Der er en god syre og et godt, men velintegreret tannin bid. Noterne fra næsen går igen sammen med kirsebærmarmelade og en lille snert af espresso. Eftersmagen er meget behagelig og vedholdende.

Den perfekte vin til en god steg, røde bøffer, vildt og modne oste.

På lager

Varenummer (SKU): 39-02-03-2020 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Bergadano Langhe Nebbiolo 2020 er en dejlig klassisk Langhe vin fra vinhuset Bergadano. Druerne kommer fra vinmarken Pugnan i Monforte d’Alba, hvor huset ejer lige godt en halv hektar. Druerne høstes manuelt i små kurve og kun de bedste druer medtages til vineriet. Gæringen foregår på ståltanke, hvor mosten udtrækker tanniner, smagstoffer og farvestoffer fra skallerne (Maceration).  ‘Hatten’ (drueskallerne der flyder til toppen) holdes fugtig ved forsigtigt at pumpe (remontage) vinen fra bunden over hatten flere gange dagligt, hvilket giver en god ekstraktion. Hele gæringsprocessen er temperaturstyret og foregår ved 26-28 ° C i 8 dage.

Vinen lagres i 12 måneder på 225 literes franske egetræsfade og de italiensk større fade tonneau. Efterfølgende flaskes vinen og lagres i yderligere 6 måneder inden den frigives.

VINANMELDELSER

5/7, Ulrik Houlberg 

“lys, syrlig og animalsk med lys frugt, blommer, ribs, lyserøde, umodne jordbær og mirabeller. Det er en spinkel, lys og let aroma, meget frugtrig med noter af violer, roser, pelagonier, læder, tør jord og let ristet træ”.

LIDT OM VINGÅRDEN

Bergadano er et familiejet Barolo vinhus beliggende i hjertet af Barolo. Husets historie starter i 1974 og drives i dag af sønnen Piercarlo med råd fra den dygtige vinmager Sergio Molino. Bergadano råder over 2,5 hektarer spredt på kommunerne Barolo, Monforte og Novello. Vinhusets flagskip er enkeltmarks Baroloen fra parcellen Sarmassa . Udover parceller beplantet med Nebbiolo, har Bergadano også plantet Barbera vinstokke. Huset fremstiller både deres enkeltmarks Barolo, en Barolo blandet med flere parceller samt en Nebbiolo Langhe og en Barbera d’Alba.

Tilgangen i vinmarken er økologisk, hvorfor der ikke anvendes pesticider eller andre kemikalier. Gødningen består udelukkende af naturlige produkter, ligesom man ønsker at frem biodiversiteten i vinmarkerne. Målet er at lade det gode druemateriale skinne igennem i deres delikate vine. Med de beskedne hektarer, er produktionen helt naturligt begrænset til et par tusinde flasker af hver vin, svarende til et høstudbytte på ca. 3,9 hektoliter pr. hektar. Dette er et klart ønske fra Bergadano selv, da man ønsker at vinplanterne producere gode og modne druer, fremfor en stor volumen.

Udover livet som vinbonde og vinmager, driver Bergadano også et lille og hyggeligt Bed & Breakfast i La Morra.

Bergadano
Via Alba, 26
12060 BAROLO CN, Italien
https://cascinarocca.wordpress.com

Yderligere information

Land

Italien

Område

Piemonte

Underområde

Langhe

Drue(r)

Nebbiolo

Producent

Bergadano

Vintype

Rødvin

Årgang

2020

Landbrug

Økologisk tilgang – ikke certificeret

Alkohol

14%