Dessertvin

Dessertvin er vin, som er sødere end en normal vin – men ellers findes der ikke en klar definition på, hvad dessertvinen er for en størrelse. Du kan læse mere om, hvad man spiser til dessertvin og lære mere om dessertvinens karakteristika nedenunder. 

Her kan du også finde et par lækre dessertvine, som vil være en perfekt afslutning på aftenen.

Viser alle 2 resultater

Hvad spiser man til dessertvin?

 

Når man kigger på dessertvinen, så kigger man også efter mængden af restsukker, som er høj ved sødere vine og dessertvine. Metoden man anvender for at lave dessertvin er at stoppe fermenteringen, førend gæren har optaget al sukkeret – eller det kan være ved sen høstning, hvor druerne har haft mulighed for at blive delvist indtørret (rosineret).

Som navnet antyder, vil man til søde vine, som dessertvin er – kunne spise mange desserter. Som tommelfingerregel skal man dog gå efter at finde en dessert, der er en anelse sødere end dessertvinen. Hvis desserten er ovre i den syrlige ende – med fx syrlige frugter som citron eller lime – så skal du kigge efter en sød vin, der også har en smule syre til stede. Her vil en Riesling-vin være et fremragende valg. 

Dessertvin går også særdeles godt til ostebordet og til frugt.  Dessertvinen vil, hvis parret korrekt med den dejlige dessert – forkæle sanserne. Og så vil en god dessertvin sætte en skøn prik over i’et på en hyggelig aften. Da dessertvine godt kan have en kraftig sødme og højere alkoholprocent, er det mest oplagt at nyde den i mindre glas. 

 

Vores dessertvine

 

Der findes mange forskellige dessertvine på markedet – på tværs af geografiske områder – i mange variationer, stile og sødmegrader. Hos VinGuruen har vi et mere beskedent, men nøje udvalgt sortiment af skønne dessertvine. 

I sortimentet af dessertvine finder du denne tyske Wilhelmsberg Kitzinger Riesling Muschelkalk 2019 fra Franken-regionen – som er en skøn, let og sød hvidvin på Riesling-druer med undertoner af fersken, passionsfrugt, ribs og banan. Det vil give en mere forfriskende sød dessertvin, som er helt ideel til en varm aften. Generelt fås Riesling-vin både i en tør og sød udgave.  Vi har begge dele i vores sortiment hos VinGuruen. 

Da Riesling-dessertvinen er mere afbalanceret – og ikke så sød som andre dessertvine, kan man også parre den til retter fra det salte køkken – for eksempel et  krydret, asiatisk køkken. Denne dessertvin er en såkaldt Spätlese – på dansk sen høst – hvor druerne plukkes efter de er fuldt modne. Dette vil give vinmosten et højere sukkerindhold – fra restsukker –  og dermed give en sødere vin. Leder du efter en mere tør hvidvin – så se vores dejlige udvalg af hvidvine her. 

Hvis du mangler en aperitif til middagsselskabet eller festen, så kan du også gå på opdagelse i udvalget af mousserende vine her. 

Den anden dessertvin er fra Domaine Joncy i Beaujolais, Frankrig. Denne Eclat d’Automne – er en Chardonnay Liquoreux: en sød vin med aroma af eksotiske frugter og kandiserede frugter. Vinen har en storslået strålende gylden-gul farve med en smuk frugtig og rund afslutning i munden. En perfekt ledsager til foie gras, chokoladedesserter eller bare serveret som aperitif. 

 

Hurtig, effektiv levering af dessertvin

 

Køber du 6 flasker, så betaler vi fragten.  Du er velkommen til at vælge mellem alle vores vine – eller købe en smagekasse, med særligt udvalgte vine.  Når du har købt en flaske dessertvin, så sørger vi for hurtig og effektiv levering af flasken. Mangler du kyndig vejledning til, hvilken vin du skal vælge – så kan du kontakte mig her.