Vinhuse


Bergadano – Barolo, Italien

Bergadano er et familiejet Barolo vinhus beliggende i hjertet af Barolo. Husets historie starter i 1974 og drives i dag af sønnen Piercarlo med råd fra den dygtige vinmager Sergio Molino. Bergadano råder over 2,5 hektarer spredt på kommunerne Barolo, Monforte og Novello. Vinhusets flagskip er enkeltmarks Baroloen fra parcellen Sarmassa . Udover parceller beplantet med Nebbiolo, har Bergadano også plantet Barbera vinstokke. Huset fremstiller både deres enkeltmarks Barolo, en Barolo blandet med flere parceller samt en Nebbiolo Langhe og en Barbera d’Alba.

Tilgangen i vinmarken er økologisk, hvorfor der ikke anvendes pesticider eller andre kemikalier. Gødningen består udelukkende af naturlige produkter, ligesom man ønsker at frem biodiversiteten i vinmarkerne. Målet er at lade det gode druemateriale skinne igennem i deres delikate vine. Med de beskedne hektarer, er produktionen helt naturligt begrænset til et par tusinde flasker af hver vin, svarende til et høstudbytte på ca. 3,9 hektoliter pr. hektar. Dette er et klart ønske fra Bergadano selv, da man ønsker at vinplanterne producere gode og modne druer, fremfor en stor volumen.

Udover livet som vinbonde og vinmager, driver Bergadano også et lille og hyggeligt Bed & Breakfast i La Morra.

Bergadano
Via Alba, 26
12060 BAROLO CN, Italien
https://cascinarocca.wordpress.com

Bergadano

Se det skønne udvalg fra Bergadano ved at trykke her.


Domaine Dujardin – Monthélie, Bourgogne, Frankrig

Domaine Dujardin er et familiejet Domaine beliggende i Bourgogne i Monthélie, der er en lille vinby  med blot 200 indbygger beliggende på skråningerne af Côte d’Or. Monthélie ligger mellem Volnay og Meursault i Côte de Beaune. Domainet er et småt familiedrevet vinhus, hvor dele af vinhuset kan dateres helt tilbage til 1800-tallet. Domaine Dujardin råder over 8 hektar fordelt på to 1er Cru marker: Les Champs Fulliot og Les Vignes Rondes. Derudover har man appellationer i Beaune, Monthélie, Meursault samt Auxey-Duresses. Markarbejdet er præget af en naturlig omtanke, med et begrænset brug af gødning, man er dog ikke certificeret, da man ønsker at kunne håndtere druerne selv i dårlige årgange og beskytte sig selv mod utilregnelig og dårlige vejrforhold. Domainet er under et generationsskifte, hvorfor sønnen Paul Dujardin så småt er begyndt at være den nye vinmager. Der er ingen stridigheder mellem far og søn, men vinmæssigt har de to meget forskellige stile. Paul er mere tilhænger af en lidt mere elegant og floral stil, hvilket afspejler sig i mindre brug af nye fade og en vinificering, der under går for meget ekstraktion. Paul får stadigvæk gode råd fra sin far, men fra årgang 2019 er det alene Paul der bestemmer vinificeringen.

Domaine Dujardin
1 Grand Rue
21190 Monthélie, Frankrig
http://www.domaine-dujardin.com

Paul Dujardin

Se det skønne udvalg fra Domaine Dujardin ved at trykke her.


Domaine Joncy – Beaujolais, Frankrig

Domaine Joncy er en fantastisk vingård beliggende i Quincié i Beaujolais. Vinhusets historie starter tilbage i 1619 og har været ejet af familiens generationer lige siden. I dag ejes og drives Domaine Joncy af ægteparret Guillaume og Sophie sammen med deres to sønner Paul og Victor. Vinfremstilling foregår på domainets eget vineri, der er traditionel med macération carbonique, men også har moderne tiltag, hvilket giver unikke vine. Det traditionelle håndværk fastholdes både i vinfremstillingen samt i vinmarkerne. Vinhuset råder over 25 hektar, der alle er under konvertering til at være biodynamisk iht. Ecocerts certificering. Huset har vinmarker i Beaujolais-Villages, Quincié, Côte de Brouilly, Morgon, Régnié og Chiroubles. De anvendte druesorter er gamay, chardonnay og pinot noir. Huset primære fokus er at fremhæve druernes terroir i alle deres vine, hvorfor vinmarkernes biodiversitet respekteres meget, hvilket ses i det vilde græs og blomster, der vokser mellem vinstokkene, ligesom Guillaume flittigt anvender sin hest til arbejdet i markerne.

DOMAINE JONCY
249 route du Chavagnon
69430 Quincié-en-Beaujolais
https://www.domaine-joncy.com

Domaine Joncy Familien Joncy
Familien Joncy

Se det skønne udvalg fra Domaine Joncy ved at trykke her.


Domaine la Péquélette – Vinsobres, Rhône, Frankrig

Domaine la Péquélette er en mindre producent beliggende i Vinsbores i syd-Rhône, hvilket navnet også bekræftet, da det på provencalsk betyder Den lille. Domaine la Péquélette ejes og drives af Cédric Guillaume Corbin. Tidligere leverede Cédric druer til vincooperativet La Vinsobraise, men valgte i 2006 at producere sin egen vine.Det primære fokus er på markarbejdet, for med de bedste druer fås også den bedste vin. Cédric er en stærk tilhænger af det naturlig, hvorfor domainet også er certificeret biodynamisk iht. Demeter kravene. Cédric er meget overbevist om, at biodynamik er vejen frem. Han anvender også flittigt kohorn fyldt med gødning, ligesom hans arbejde styres nøje efter månekalenderen. Cédric producerer Côtes du Rhône klassificeret vine samt Vinsobres. På husets blot 6 hektar marker er der plantet de traditionelle Rhône druer: Grenache, Syrah, Mourvèdre samt Carignan. Udover vindyrkning og vinproduktion, har Domaine la Péquélette også en produktion af olivenolie fra egne træer, ligesom de samler trøfler fra deres egetræer. 

DOMAINE LA PÉQUÉLETTE
Le plan de Moye
26110 Vinsobres
http://www.lapequelette.fr

Se det skønne udvalg fra Domaine la Péquélette ved at trykke her.


Domaine Pignier – Jura, Frankrig

Domaine Pignier er et skønt familiejet vinhus, der i dag er ejet af 3 søskende, der udgør den 7. generation i familien. Domaine Pigniers histore kan spores tilbage til det 13. århundrede. Vinhuset holder til i landsbyen Montaigu, der ligger sydøst fra Lons-le-Saunier – 40 km syd fra Arbois.

De tre søskende, Marie-Florence, Antoine og Jean-Etienne er et rigtig godt partnerskab, da de deler de forskellige arbejdsopgaver på vingården mellem sig. Således har de både styr på administrationen og naturligvis det vigtigste – vindyrkningen og vinificeringen i kælderen. På trods af de forskellige arbejdsopgaver, har hele familien en klar og fælles vision og målsætning for deres vine. Vinene skal stråle af naturen og det smukke landskab, hvor i de vokser. Domaine Pignier har en meget naturlig tilgang til både markarbejet og arbejdet i kælderen, ligesom huset både er certificeret økologisk og DEMETER biodynamik. Gæringen er spontan og der bruges minimal svovl.

Domaine Pignier råder over 13 hektarer og er de eneste, der har vinmarker på skråningerne i Montaigu. Alle vinstokke er plantet indenfor Côte du Jura. Druerne udgør de traditionelle Savagnin, Trousseau og Poulsard ligesom de også har Gamy Blanc.

Familien Pignier

Se det skønne udvalg fra Domaine Pignier ved at trykke her.


Etienne Sandrin – Champagne, Frankrig

Etienne Sandrin er et ganske lille og beskeden Champagne domaine beliggende i Celles-Sur-Ource i hjertet af Aube (den sydligste del af Champagne, Côtes des bar). Huset er drevet af ægteparret Etienne og Anne. Etienne overtog domainet i 2006 efter sine forældre og bedsteforældre, der ligesom de tidligere generationer solgte druerne til det lokale champagne kooperativ. Da Etienne overtog huset og de tilhørende parceller var der med det samme et klart ønske om at omlægge det hele til økologisk ligesom arbejdet foregår ud fra biodynamiske principper De blev DEMTER certificeret i 2018.

Celles-Sur-Ource er et magisk sted for dyrkning af Pinot Noir samt et mindre antal af Pinot Blanc vinstokke. De fleste af os er nok bekendt med Champange lavet på Pinot Noir, Pinot Meunier eller Chardonnay, men faktisk er der en række af andre druer der både lovligt og traditionelt anvendes i Champagne. Etienne Sandrin har størstedelen af deres parceller beplantet med Pinot Noir, men har også lidt Pinot Blanc, hvilket netop udgøre blended i deres Champagne ‘A Travers Celles’.

Etienne besluttede sig for at stoppe med at sælge druerne til det lokale kooperativ og i stedet begynde at lave og flaske sin helt egen domaine champagne, under navnet Etienne Sandrin. Produktionen er ganske beskeden, hvorfor volumen er begrænset. Der er tale om et helt igennem familieejet domaine, med det eneste formål at gøre det de elsker, nemlig at dyrke og lave Champagne. Både markarbejdet og arbejdet i kælderen foregår ud fra en naturligtankegang. Ønsket er at lade det gode økologiske druemateriale og terroiret, hvorpå druestokkene vokser, skinne igennem når Champagnen duftes og smages. De ønsker at skabe en vin uden “makeup”. For Etienne og Anne betyder biodynamik at have et bondesyn der er fyldt med  tålmodighed, kærlighed og  respekt for mennesker og naturen.

Champagne Etienne SANDRIN
48 Gr Grande Rue
0110 Celles-sur-Ource, Frankrig
https://www.instagram.com/champagneetiennesandrin

Etienne Sandrin

Se det skønne udvalg fra Etienne Sandrin ved at trykke her.


Terreno – Chianti Classico, Italien

Terreno er en historie om en svensk familie, der i 1988 udlever sin drøm om at blive ejer af en vingård. Valget falder på den smukke vingård, Terreno, beliggende i hjertet af Chianti Classico. Familien har stor respekt for vingårdens historie og traditionerne for vinmageri i Chainti, men de bringer også innovative nye tanker til vinfremstillingen, dette mix af tradition og innovativitet, giver helt unikke og smukke vine. Fokusset er langt fra alene på vinmageriet, men isærdeleshed også markarbejdet. Omdrejningspunktet er et ønske om økologisk landbrug, således det bedste druemateriale opnås. Terreno råder over 150 hektar, men producerer kun beskeden 100.000 flasker årligt, hvilket man påtænker at fastholde, så fokusset konstant er på kvalitet og ikke kvantitet.

Terreno fremstiller naturligvis de tradtionelle Chianti vine, men har også gennem årene udviklet deres egen supertoscaner. Derudover produceres der hvidvin, både på traditionelle druesorter, men også med fransk inspiration, samt rosévin. Naturligvis produceres der også den traditionsrige dessertvin for område, vin santo.

Familien Ruhne

Se det skønne udvalg fra Terreno ved at trykke her.

Terreno
Via Citille, 4
50022 Greve in Chianti FI
https://terreno.se