Vinhuse

Bergadano – Barolo, Italien

Bergadano er et familiejet Barolo vinhus beliggende i hjertet af Barolo. Husets historie starter i 1974 og drives i dag af sønnen Piercarlo med råd fra den dygtige vinmager Sergio Molino. Bergadano råder over 2,5 hektarer spredt på kommunerne Barolo, Monforte og Novello. Vinhusets flagskip er enkeltmarks Baroloen fra parcellen Sarmassa . Udover parceller beplantet med Nebbiolo, har Bergadano også plantet Barbera vinstokke. Huset fremstiller både deres enkeltmarks Barolo, en Barolo blandet med flere parceller samt en Nebbiolo Langhe og en Barbera d’Alba.

Tilgangen i vinmarken er økologisk, hvorfor der ikke anvendes pesticider eller andre kemikalier. Gødningen består udelukkende af naturlige produkter, ligesom man ønsker at frem biodiversiteten i vinmarkerne. Målet er at lade det gode druemateriale skinne igennem i deres delikate vine. Med de beskedne hektarer, er produktionen helt naturligt begrænset til et par tusinde flasker af hver vin, svarende til et høstudbytte på ca. 3,9 hektoliter pr. hektar. Dette er et klart ønske fra Bergadano selv, da man ønsker at vinplanterne producere gode og modne druer, fremfor en stor volumen.

Udover livet som vinbonde og vinmager, driver Bergadano også et lille og hyggeligt Bed & Breakfast i La Morra.

Bergadano
Via Alba, 26
12060 BAROLO CN
https://cascinarocca.wordpress.com

Bergadano

Se det skønne udvalg fra Bergadano her.

Casa Aurora – Bierzo, Spanien

Casa Aurora er navnet på et vinhus i det spanske vinområde Bierzo. Det er beliggende i Boeza dalen i en bjergby, i en betydelig højde hvor druerne skal kæmpe for at modne. Det lykkes at modne druerne , men det sker næsten en hel måned efter de lavtliggende områder i Bierzo.

Vinhuset er etableret og drives af vinmageren Germán R. Blanco. Navnet Casa Aurora er en hyldest til Germáns oldemor Aurora García. Målet med vinhuset er at fastholde og redde de gamle vinstokke i området samt at anvende de gamle vinmetoder, der har været anvendt til dyrkning af vin i mange hundrede år. Målet er at skabe saftige, læskende vine, der ikke er maskeret i moderne vinteknik eller dominerende fadnoter, men i stedet udstråler deres individuelle voksesteder. Arbejdet i marken foregår økologisk uden nogen former for pesticider.

Vinifikationen er med så minimal menneskelig indbladning som overhovedet muligt, her får du ren gæret druesaft. Der er dog bestemt ikke tale om intet-sigende vine, det er et lettere udtryk, men Germán har imponerende meget vinviden og formår at lave saftige, men samtidigt komplekse og yderst interessante vine på samme tid.

https://lively-wines.com/en/casa-aurora/casa-aurora

Casa Aurora

Se det skønne udvalg fra Casa Aurora her.

Domaine Dujardin – Monthélie, Bourgogne, Frankrig

Domaine Dujardin er et familiejet Domaine beliggende i Bourgogne i Monthélie, der er en lille vinby  med blot 200 indbygger beliggende på skråningerne af Côte d’Or. Monthélie ligger mellem Volnay og Meursault i Côte de Beaune. Domainet er et småt familiedrevet vinhus, hvor dele af vinhuset kan dateres helt tilbage til 1800-tallet. Domaine Dujardin råder over 8 hektar fordelt på to 1er Cru marker: Les Champs Fulliot og Les Vignes Rondes. Derudover har man appellationer i Beaune, Monthélie, Meursault samt Auxey-Duresses. Markarbejdet er præget af en naturlig omtanke, med et begrænset brug af gødning, man er dog ikke certificeret, da man ønsker at kunne håndtere druerne selv i dårlige årgange og beskytte sig selv mod utilregnelig og dårlige vejrforhold. Domainet er under et generationsskifte, hvorfor sønnen Paul Dujardin så småt er begyndt at være den nye vinmager. Der er ingen stridigheder mellem far og søn, men vinmæssigt har de to meget forskellige stile. Paul er mere tilhænger af en lidt mere elegant og floral stil, hvilket afspejler sig i mindre brug af nye fade og en vinificering, der undergår for meget ekstraktion. Paul får stadigvæk gode råd fra sin far, men fra årgang 2019 er det alene Paul der bestemmer vinificeringen.

Domaine Dujardin
1 Grand Rue
21190 Monthélie
http://www.domaine-dujardin.com



Se det skønne udvalg fra Domaine Dujardin her.

DOMAINE JONCY – BEAUJOLAIS, FRANKRIG

Domaine Joncy er en fantastisk vingård beliggende i Quincié i Beaujolais. Vinhusets historie starter tilbage i 1619 og har været ejet af familiens generationer lige siden. I dag ejes og drives Domaine Joncy af ægteparret Guillaume og Sophie sammen med deres to sønner Paul og Victor. Vinfremstilling foregår på domainets eget vineri, der er traditionel med macération carbonique, men også har moderne tiltag, hvilket giver unikke vine. Det traditionelle håndværk fastholdes både i vinfremstillingen samt i vinmarkerne. Vinhuset råder over 25 hektar, der alle er under konvertering til at være biodynamisk iht. Ecocerts certificering. Huset har vinmarker i Beaujolais-Villages, Quincié, Côte de Brouilly, Morgon, Régnié og Chiroubles. De anvendte druesorter er gamay, chardonnay og pinot noir. Huset primære fokus er at fremhæve druernes terroir i alle deres vine, hvorfor vinmarkernes biodiversitet respekteres meget, hvilket ses i det vilde græs og blomster, der vokser mellem vinstokkene, ligesom Guillaume flittigt anvender sin hest til arbejdet i markerne.

DOMAINE JONCY
249 route du Chavagnon
69430 Quincié-en-Beaujolais
https://www.domaine-joncy.com

Domaine Joncy Familien Joncy

Se det skønne udvalg fra Domaine Joncy her.

DOMAINE LA PÉQUÉLETTE – VINSOBRES, RHÔNE, FRANKRIG

Domaine la Péquélette er en mindre producent beliggende i Vinsbores i syd-Rhône, hvilket navnet også bekræfter, da det på provencalsk betyder Den lille. Domaine la Péquélette ejes og drives af Cédric Guillaume Corbin. Tidligere leverede Cédric druer til vincooperativet La Vinsobraise, men valgte i 2006 at producere sin egen vine. Det primære fokus er på markarbejdet, for med de bedste druer fås også den bedste vin. Cédric er en stærk tilhænger af det naturlig, hvorfor domainet også er certificeret biodynamisk iht. DEMETER kravene. Cédric er meget overbevist om, at biodynamik er vejen frem. Han anvender også flittigt kohorn fyldt med gødning, ligesom hans arbejde styres nøje efter månekalenderen. Cédric producerer Côtes du Rhône klassificeret vine samt Vinsobres. På husets blot 6 hektar marker er der plantet de traditionelle Rhône druer: Grenache, Syrah, Mourvèdre samt Carignan. Udover vindyrkning og vinproduktion, har Domaine la Péquélette også en produktion af olivenolie fra egne træer, ligesom de samler trøfler fra deres egetræer. 

DOMAINE LA PÉQUÉLETTE
Le plan de Moye
26110 Vinsobres
http://www.lapequelette.fr



Se det skønne udvalg fra DOMAINE LA PÉQUÉLETTE her.

DOMAINE PIGNIER – JURA, FRANKRIG

Domaine Pignier er et skønt familiejet vinhus, der i dag er ejet af 3 søskende, der udgør den 7. generation i familien. Domaine Pigniers histore kan spores tilbage til det 13. århundrede. Vinhuset holder til i landsbyen Montaigu, der ligger sydøst fra Lons-le-Saunier – 40 km syd fra Arbois.

De tre søskende, Marie-Florence, Antoine og Jean-Etienne er et rigtig godt partnerskab, da de deler de forskellige arbejdsopgaver på vingården mellem sig. Således har de både styr på administrationen og naturligvis det vigtigste – vindyrkningen og vinificeringen i kælderen. På trods af de forskellige arbejdsopgaver, har hele familien en klar og fælles vision og målsætning for deres vine. Vinene skal stråle af naturen og det smukke landskab, hvor i de vokser. Domaine Pignier har en meget naturlig tilgang til både markarbejet og arbejdet i kælderen, ligesom huset både er certificeret økologisk og DEMETER biodynamik. Gæringen er spontan og der bruges minimal svovl.

Domaine Pignier råder over 13 hektarer og er de eneste, der har vinmarker på skråningerne i Montaigu. Alle vinstokke er plantet indenfor Côte du Jura. Druerne udgør de traditionelle Savagnin, Trousseau og Poulsard ligesom de også har Gamy Blanc.

Domaine Pignier
Cellier des Chartreux – 11 place Rouget de Lisle
39570 Montaigu
https://www.domaine-pignier.com



Se det skønne udvalg fra Domaine Pignier her.

ETIENNE SANDRIN – CHAMPAGNE, FRANKRIG

Etienne Sandrin er et ganske lille og beskeden Champagne domaine beliggende i Celles-Sur-Ource i hjertet af Aube (den sydligste del af Champagne, Côtes des bar). Huset er drevet af ægteparret Etienne og Anne. Etienne overtog domainet i 2006 efter sine forældre og bedsteforældre, der ligesom de tidligere generationer solgte druerne til det lokale champagne kooperativ. Da Etienne overtog huset og de tilhørende parceller var der med det samme et klart ønske om at omlægge det hele til økologisk ligesom arbejdet foregår ud fra biodynamiske principper De blev DEMTER certificeret i 2018.

Celles-Sur-Ource er et magisk sted for dyrkning af Pinot Noir samt et mindre antal af Pinot Blanc vinstokke. De fleste af os er nok bekendt med Champange lavet på Pinot Noir, Pinot Meunier eller Chardonnay, men faktisk er der en række af andre druer der både lovligt og traditionelt anvendes i Champagne. Etienne Sandrin har størstedelen af deres parceller beplantet med Pinot Noir, men har også lidt Pinot Blanc, hvilket netop udgøre blended i deres Champagne ‘A Travers Celles’.

Etienne besluttede sig for at stoppe med at sælge druerne til det lokale kooperativ og i stedet begynde at producere og flaske sin helt egen domaine Champagne, under navnet Etienne Sandrin. Produktionen er ganske beskeden, hvorfor volumen er begrænset. Der er tale om et helt igennem familieejet domaine, med det eneste formål at gøre det de elsker, nemlig at dyrke og lave Champagne. Både markarbejdet og arbejdet i kælderen foregår ud fra en naturligtankegang. Ønsket er at lade det gode økologiske druemateriale og terroiret, hvorpå druestokkene vokser, skinner igennem når Champagnen duftes og smages. De ønsker at skabe en vin uden “makeup”. For Etienne og Anne betyder biodynamik at have et bondesyn der er fyldt med  tålmodighed, kærlighed og  respekt for mennesker og naturen.

Champagne Etienne SANDRIN
48 Gr Grande Rue
0110 Celles-sur-Ource
https://www.instagram.com/champagneetiennesandrin/



Se det skønne udvalg fra Etienne Sandrin her.

FENTVI – MALLORCA, SPANIEN

FentVi er resultatet af en dristig idé og en passion for vin, der opstod på en af de sædvanlige solrige søndagsfrokoster i Spanien. Tre venner, Sergio, Joan og Christian, sad omkring bordet og nød en lækker paella og et glas vin, da samtalen tog en uventet drejning. Sergio, der er ønolog, delte sin drøm om at skabe sin egen vin, en vin, der ville være unik og anderledes. Christian opfordrede ham til at forfølge denne drøm, og de tre venner besluttede at starte et vinprojekt sammen.

De havde hver især de nødvendige kvalifikationer og viljen til at skabe noget ekstraordinært. Med mottoet “respekt, passion, skabelse” som deres kerneværdier begyndte de rejsen for at realisere Sergios vision.

“Respekt” er hjørnestenen i deres tilgang til vinproduktion. De værdsætter terroiret, miljøet og vinen selv. Derfor dyrker de økologiske druer og anvender minimal indgriben i vinifikationsprocessen. De tror på, at dette resulterer i ærlige vine, der udtrykker terroiret på den mest autentiske måde.

“Passion” driver dem til at udforske, eksperimentere og innovere. De elsker at udforske smagsnuancer, dele deres lidenskab og skabe noget nyt. Deres vine, som Negrella, Rødder og Moneot, er alle unikke udtryk for deres lidenskab for vin og ønsket om at udforske nye territorier inden for vinfremstilling.

“Skabelse” er den handling, der driver dem. De forstår, at idéer og drømme kun er meningsfulde, når de omsættes til virkelighed. FentVi er deres kreative udfoldelse, hvor de bringer deres visioner til liv og skaber smukke og autentiske mallorcinske vine.

FentVi står for minimal indgriben, økologiske druer og smagen af Mallorca. Hvert glas er et udtryk for deres respekt for naturen, deres passion for vin og deres kreative ånd. Velkommen til en verden af unikke og ærlige vine fra FentVi.

FentVi
http://fentvi.com/

FentVi
FentVi


Se det skønne udvalg fra Fentvi her.

LA BICICLETA VOLADORA – RIOJA, SPANIEN

La Bicicleta Voladora er et nyere projekt i Rioja med den første høst i 2015. Vinprojektet drives af Germán R. Blanco. i samarbejde med dygtige folk, her især Javier Colio, der er en erfaren vinmager i området. Vinhuset holder til i Rioja regionen Navarra.

Husets filosofi er økologisk arbejde i vinmarkerne og så lidt menneskelig intervention i vinfremstillingen i vinkælderen. Målet er at lade druernes voksested og deres klimatiskeforhold stå rent i de endelig flasker. Huset laver friske, saftige vine lavet på “glade” druer uden noget kemi og fad noter, druerne skal skinne igennem, hvorfor lagring sker på neutrale tanke. Selvom vinene er rene og let tilgængelig er de stadigvæk komplekse og fyldt med masser af lag og noter.

https://lively-wines.com/en/la-bicicleta-voladora/la-bicicleta-voladora

Germán R. Blanco

Se det skønne udvalg fra La Bicicleta Voladora her.

NOVAIA – VALPOLICELLA, ITALIEN

Novaia er en vingård i hjertet af Valpolicella i Veneto-regionen i Italien. Vingården har en lang historie, der går helt tilbage til det 15. århundrede, hvor villaen blev bygget. I 1700-tallet flyttede Vaona-familien til villaen og begyndte at dyrke vinmarkerne. I dag ejer og driver Vaona-familien stadig Novaia, der strækker sig over 10 hektar jord, hvoraf syv hektar er dækket af vinmarker og tre hektar er dækket af olivenlunde. Vingården er kendt for sine kvalitetsvine, herunder Amarone, Ripasso og Valpolicella Classico Superiore, som er lavet af lokale druesorter såsom Corvina, Rondinella og Molinara. Novaia har et stærkt fokus på bæredygtighed og bruger kun naturlige metoder til at dyrke og producere vinene.

Novaia Azienda Agricola
Via Novaia 1
37020 Marano di Valpolicella
https://www.novaia.it/



Se det skønne udvalg fra Novaia her.

TERRENO – CHIANTI CLASSICO, ITALIEN

Terreno er en historie om en svensk familie, der i 1988 udlever sin drøm om at blive ejer af en vingård. Valget falder på den smukke vingård, Terreno, beliggende i hjertet af Chianti Classico. Familien har stor respekt for vingårdens historie og traditionerne for vinmageri i Chainti, men de bringer også innovative nye tanker til vinfremstillingen, dette mix af tradition og innovativitet, giver helt unikke og smukke vine. Fokusset er langt fra alene på vinmageriet, men isærdeleshed også markarbejdet. Omdrejningspunktet er et ønske om økologisk landbrug, således det bedste druemateriale opnås. Terreno råder over 150 hektar, men producerer kun beskeden 100.000 flasker årligt, hvilket man påtænker at fastholde, så fokusset konstant er på kvalitet og ikke kvantitet.

Terreno fremstiller naturligvis de tradtionelle Chianti vine, men har også gennem årene udviklet deres egen supertoscaner. Derudover produceres der hvidvin, både på traditionelle druesorter, men også med fransk inspiration, samt rosévin. Naturligvis produceres der også den traditionsrige dessertvin for område, vin santo.

Terreno
Via Citille, 4
50022 Greve in Chianti FI
https://terreno.se

Terreno familien Ruhne

Se det skønne udvalg fra Terreno her.

WEINGUT HEID – WÜRTTEMBERG, TYSKLAND

Weingut Heid er en tysk vinproducent beliggende i byen Fellbach i det tyske vinområde Württemberg. Weingut Heid er et VDP medlem og økologisk certificeret siden 2007. Vinhuset blev grundlagt i 1699 og drives i dag af Markus Heid, der er den 10. generation i familien. I dag er Markus’ fokus på at arbejde med naturen og med det der bliver givet fra naturen. Dette betyder minimal menneskelig indblanding og al markarbejdet foregår manuelt. Målet er at skabe vine, der afspejler deres terroir.

Husets primære produktion udgøres af rødvine, hvor især druerne Trollinger og Lemberger udgør en stor del af det plantede areal, ligesom der laves vine på Spätburgunder (Pinot Noir). Weingut Heids top rødvin på Lemberger høstes fra parcellen Lämmler, der er klassificeret som Grosse Lage og vinene betegnes derfor som en Grosse Gewächs (GG).

På trods af, at de rødvine udgør størstedelen af produktionen, så laver Weingut Heid også fantastiske hvidvine på Riesling druen, her er husets topvin deres Grosse Gewächs (GG) fra Grosse Lage parcellen Pulvermächer.

Weingut Heid har også en produktion af både rosévine og tysk sekt (mousserende vine).

Weingut Heid
Cannstatter Straße 13/2
70734 Fellbach
https://www.weingut-heid.de



Se det skønne udvalg fra Weingut Heid her.

WILHELMSBERG – FRANKEN, TYSKLAND

Gut Wilhelmsberg er et vineri i det tyske vinområde Franken. Vineriet drives af to vinmager: Markus Heid og Lukas Hermann. På trods af to individuelle personer, så arbejder de om et fælles mål.

Omdrejningspunktet er at skabe naturlig vine, hvilket betyder økologisk landbrug ligesom der ikke anvendes noget unødvendigt i kælderen. Naturligivs ønsker man at tænke på miljøet og de klimatiske udfordringer vi står overfor i den moderne tid, men frem for alt, så mener de, at de økologiske druer simpelthen bare giver bedre vin og smager bedre. Deres fokus er på at skabe naturlig og ærlige vine, der ikke er poleret og gemt væk i moderne vinifikation metoder – vinene skal smage af de parceller hvor vinstokkene vokser og ikke være “falske”.

Man ønsker selvsagt høj kvalitet og man tror meget på den subjektive vurdering. Derfor læner man sig hellere ikke op af den traditionelle Oechsle kvalitet (hvor højst muligt sukkerindhold var målet), men man smager på druerne for at vurdere hvornår de er høstmoden. Vinstilen er generelt fast, slank og rig på finesse og yderst velstruktureret.

Gut Wilhelmsberg
Innere Sulzfelder Str. 14
97318 Kitzingen
https://www.gut-wilhelmsberg.de



Se det skønne udvalg fra Wilhelmsberg her.

QUINTA MILÚ – RIBERA DEL DUERO, SPANIEN

Quinta Milú er et yderst beskeden og småt familieprojekt i Ribera del Duero drevet af vinmageren Germán R. Blanco. Vineriet er beliggende i den lille by La Aguilera i provinsen Burgos.  Huset arbejder med  gamle vinmarker beplantet med Tinto Fino (Tempranillo), der er dyrket med en ekstrem respekt for miljøet.

Germáns fokus er på naturen der omgiver os, idet han forstår, at det vil være arven, som bliver overladt til efterkommere. Der laves  levende vine med den mindst mulige intervention, både af hensyn til miljøet og kvaliteten i de færdige vine. På trods af den beskeden størrelse arbejdes der med mere end 40 mikrovinifikationer hver høst med tanke tilpasset jorden i hver parcel (åbne tønder, amforaer, egetræsfade eller noget helt fjerde). Germán har genoplivet gamle vintraditioner, såsom presning af druerne med fødderne. Der er ingen foruddefinerede protokoller, hver høst er unik, hver vin er unik.

https://lively-wines.com/en/quinta-milu/quinta-milu

Quinta Milú

Se det skønne udvalg fra Quinta Milú her.