Hvidvin

I udvalget af skønne hvidvine kan du finde hvidvine fra Frankrig, Tyskland og Italien. Du kan finde en god sød hvidvin og en tør hvidvin i sortimentet – alt efter, hvad du er mest til og hvad den går bedst til. 

Hvidvinene i sortimentet er udvalgt fra særlige vinproducenter. Mange af de vingårde og vinproducenter, som VinGuruen handler med, er certificeret økologisk eller biodynamisk landbrug  – eller under konvertering til at blive certificeret. Og som viser kærlig omtanke og passion for fremstilling, vinmarken og vineriet. 

Her på siden kan du blive klogere på hvidvine, så du kan finde netop hvidvinen til dig. Derudover vil du under hvert enkelt hvidvin kunne læse beskrivelser om den specifikke vinhøst – og historien og de mange års traditioner, der ligger bag vinhuset.

Viser 1–24 af 27 resultater

Hvad kendetegner hvidvin?

 

I modsætning til rødvin fjernes skallerne før hvidvinen sættes til gæring. Ikke al hvidvin laves på grønne druer, da det mest afgørende er, at skallerne fjernes. Dette gør ved en process, hvor druerne presses, hvor der ikke sker nogen ekstration fra skallerne. 

Afhængig af hvilken type hvidvin man ønsker at lave, kan vinmageren bevidst vælge at presse druerne hårdt eller endda lade mosten trækker med skallerne. Dette gøres for at udtrække fenoler og give vinene mere karakter og fylde. 

Herefter foregår gæringen typisk ved lav temperatur. Resultatet er oftest en gullig eller let grønlig vin. Ligesom ved rødvin, så er der også i hvidvin fremstilling mange metoder vinmageren kan benytte sig af, helt afhængigt af hvilken vin der ønskes. Eksempelvis kan temperaturstyret ståltanke være fordelagtig, hvis der ønskes en frisk og aromatisk hvidvin, mens der i mere komplekse og fyldige vine kan gøres brug af fadlagring og meget mere.

Som ved al anden vin ændrer hvidvinen karakterer alt efter druetype, terroir, fremstillingsmåde og lagring – og derfor findes der et væld af forskellige varianter af hvidvin. Hvidvin kan være mineralsk, tør, sød, frisk, fyldig, sprød eller cremet. Et generelt fif er, at tør hvidvin er den perfekte ledsager til mad. 

Generelt går hvidvin også godt til lyse og lette retter, såsom fisk eller sushi. Mange hiver også hvidvinen frem til desserten. Leder du efter vin med mere sødme? Se vores udvalg af dessertvine her.  Du kan også under beskrivelserne få et peg om, hvad den specifikke hvidvin går godt til, hvis du har tanker om at servere hvidvinen til middag og ellers kan du læse mere i vores guide til vin til maden – her fortæller vi blandt andet om hvilke vine som går godt til kylling og fjerkræ.

 

 

Hvidvin fra Tyskland

 

Tyskland byder på mange spændende hvidvine. I sortimentet af hvidvin fra Tyskland kan du finde en skøn Riesling hvidvin. Fra det tyske vinhus Weingut Heid kan du finde en flot og mineralsk Weingut Heid Stettener Pulvermächer Riesling GG 2020, som er vinhusets flagskib. Hvidvinen høstes på parcellen Pulvermächer og klassificeres som Grosse Lage, som er den højeste tyske vinkvalification inden for tørre hvidvine. 

VinGuruen fører også tysk hvidvin fra det tyske vinhus Gut Wilhelmsberg – beliggende i det tyske vinområde Franken. Fra Wilhelmsberg findes også den dejlige Wilhelmsberg Silvaner 2019, en indbydende og lækker hvidvin lavet på Silvaner-druen. Desuden laver vinhuset også hvidvinen Wilhelmsberg Minimalist 2018, som er en naturvin og ægte orangevin – som gæres med drueskallerne, ligesom med rødvin. 

 

Hvidvin fra Frankrig

 

Udover Tyskland, er Frankrig også et af de klassiske vinproducentlande og har mange gode hvidvine i sit repertoire. I vores udvalg af franske hvidvine i høj kvalitet finder du Chardonnay hvidvin og den traditionelle Savagnin hvidvin. Du kan finde saftige og læskende hvidvine fra vinhuset Domaine Dujardin som denne Auxey-Duresses Blanc 2020. Du kan også finde skønne hvidvine fra vingården Domaine Joncy i Quincié i Beaujolais og Côte du Jura hvidvin fra Domaine Pignier. 

 

Hvidvin fra Italien

 

Få en fantastisk smagsoplevelse med god italiensk hvidvin. Normalt er Italien særligt omtalte for deres rødvine fra Barolo, men hvidvine fra Italien fortjener også en plads i  rampelyset. 

I udvalget her på siden finder du komplekse og fyldige toscanske hvidvine fra vingården Terreno, beliggende i hjertet af det populære italienske vindistrikt Chianti. Vinene laves blandt andet på Trebbianodruen, som er den mest udbredte grønne drue i Italien. 

 

Hurtig, effektiv levering & fri fragt ved køb af min. 6 flasker

 

Når du har fundet frem til den hvidvin, du godt kunne tænke dig at kaste dig over – så sørger vi for hurtig og effektiv levering. 

Hvis du gerne vil prøve dig frem, før du finder din favorithvidvin, så kan du passende købe variationer af hvidvine, eller købe et blandet udvalg af rødvin, rosévin og mousserende vin, som kan danne rammerne for en skøn vinmenu – eller som kan fuldende din vinkælder Vi tilbyder nemlig fri fragt ved køb af mere end 6 flasker!