Gut Wilhelmsberg

WILHELMSBERG – FRANKEN, TYSKLAND

Gut Wilhelmsberg er et vineri i det tyske vinområde Franken. Vineriet drives af to vinmager: Markus Heid og Lukas Hermann. På trods af to individuelle personer, så arbejder de om et fælles mål.

Omdrejningspunktet er at skabe naturlig vine, hvilket betyder økologisk landbrug ligesom der ikke anvendes noget unødvendigt i kælderen. Naturligivs ønsker man at tænke på miljøet og de klimatiske udfordringer vi står overfor i den moderne tid, men frem for alt, så mener de, at de økologiske druer simpelthen bare giver bedre vin og smager bedre. Deres fokus er på at skabe naturlig og ærlige vine, der ikke er poleret og gemt væk i moderne vinifikation metoder – vinene skal smage af de parceller hvor vinstokkene vokser og ikke være “falske”.

Man ønsker selvsagt høj kvalitet og man tror meget på den subjektive vurdering. Derfor læner man sig hellere ikke op af den traditionelle Oechsle kvalitet (hvor højst muligt sukkerindhold var målet), men man smager på druerne for at vurdere hvornår de er høstmoden. Vinstilen er generelt fast, slank og rig på finesse og yderst velstruktureret.

Markus Heid og Lukas Hermann

 

Viser alle 9 resultater