Bergadano Barbera d’Alba 2018

kr.195,00

Vinen fremstår som en klassisk mørk Barbera i glasset. Årgang 2018 var et godt år i Piemonte. Barbera druerne havde  en god modning, hvilket afspejler sig meget flot i denne vin. Vinen er meget frugtdrevet og byder glædeligt på en god moden frugt, dog uden at blive overmodnet. Noter af tørrede jordbær, mørke kirsebær og brombær. Der er desuden noter af tørrede lavadel og vanilje fra fadlagringen. Der er ingen mærkbare tanniner, men  til gengæld er der en velintegreret syre, der gør vinen oplagt til pizza og pastaretter. Noterne fra næsen går igen, når der smages på vinen, hvor der også er en snert af engelsk lakrids. Eftersmagen er lang og yderst behagelig.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 39-02-04-2018 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Barbera d’Alba 2018 er en dejlig frisk, traditionel Barbera vin fra vinhuset Bergadano. Druerne kommer fra vinmarken Brunate beliggende i Barolo kommunen (se kortet nedenfor). Brunte er sydvendt, hvorfor den har en god soleksponering, der giver gode modne druer.  Druerne høstes manuelt i små kurve og kun de bedste druer medtages til vineriet. Gæringen foregår på ståltanke, hvor mosten udtrækker tanniner, smagstoffer og farvestoffer fra skallerne (Maceration).  ‘Hatten’ (drueskallerne der flyder til toppen) holdes fugtig ved forsigtigt at pumpe (remontage) vinen fra bunden over hatten 2-3 gange om dagen, hvilket giver en god ekstraktion. Hele gæringsprocessen er temperaturstyret og foregår ved 26-28 ° C.

Vinen undgår en spontan malolaktisk gæring, hvorefter den lagres i 15 måneder på 225 literes franske egetræsfade, hvoraf halvdelen af fadene er nye fade. Efterfølgende flaskes vinen og lagres i yderligere 6 måneder inden den frigives.

VINANMELDELSER

5,5/7, Ulrik Houlberg 

“Shit for en lækker duft, som overrasker ved at være totalt animalsk og næsten flæsket i udtrykket. Det er gæret, tørret og landlig frugt, jordbær, brombær, læder, stor dybde og bundtræk, våde fade, men har også en lys, stringent, balsamisk, parfumeret og blomstret duft med rosenblade, violer og sarte fadnoter som kanel og vanilje. Det dufter voldsomt godt og man kan næsten ikke undgå at tænke, om vinen måske har fået virus og blevet smittet af lidt Barolo, for den har klart nogle totalt elegante aromaer”.

 

LIDT OM VINGÅRDEN

Bergadano er et familiejet Barolo vinhus beliggende i hjertet af Barolo. Husets historie starter i 1974 og drives i dag af sønnen Piercarlo med råd fra den dygtige vinmager Sergio Molino. Bergadano råder over 2,5 hektarer spredt på kommunerne Barolo, Monforte og Novello. Vinhusets flagskip er enkeltmarks Baroloen fra parcellen Sarmassa . Udover parceller beplantet med Nebbiolo, har Bergadano også plantet Barbera vinstokke. Huset fremstiller både deres enkeltmarks Barolo, en Barolo blandet med flere parceller samt en Nebbiolo Langhe og en Barbera d’Alba.

Tilgangen i vinmarken er økologisk, hvorfor der ikke anvendes pesticider eller andre kemikalier. Gødningen består udelukkende af naturlige produkter, ligesom man ønsker at frem biodiversiteten i vinmarkerne. Målet er at lade det gode druemateriale skinne igennem i deres delikate vine. Med de beskedne hektarer, er produktionen helt naturligt begrænset til et par tusinde flasker af hver vin, svarende til et høstudbytte på ca. 3,9 hektoliter pr. hektar. Dette er et klart ønske fra Bergadano selv, da man ønsker at vinplanterne producere gode og modne druer, fremfor en stor volumen.

Udover livet som vinbonde og vinmager, driver Bergadano også et lille og hyggeligt Bed & Breakfast i La Morra.

Bergadano
Via Alba, 26
12060 BAROLO CN, Italien
https://cascinarocca.wordpress.com

Yderligere information

Land

Italien

Område

Piemonte

Underområde

Alba

Drue(r)

Barbera

Producent

Bergadano

Vintype

Rødvin

Årgang

2018

Landbrug

Økologisk tilgang – ikke certificeret

Alkohol

14,50%