Weingut Heid Stettener Pulvermächer Riesling GG 2020

kr.265,00

Flot riesling der fremstår med en god mineralitet. På næsen er den frisk som sommerregn, der falder på varme sten. Og på samme tid afgiver vinen en duft af ​​blomsterhonning og krydrede aromaer.

På lager

Varenummer (SKU): 49-02-02-2020 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Weingut Heid Stettener Pulvermächer Riesling GG 2020 er VDP vinhuset Weingut Heids flagskib indenfor deres hvidevine. Vinen er lavet på Riesling druen. Druerne høstes fra parcellen Pulvermächer, der er klassificeret som en Grosse Lage. Skråningen er sydvendt, hvilket sikrer optimal modning af druerne. Terroiret består af mergel og sandsten.

Som sagt er druerne høstet fra en Grosse Lage, hvilket medfører, at denne vin er klassificeret som en Grosse Gewächs (GG), der er den højste klassifikation indenfor tørre vine i den tyske vin klassifikation. Druerne høstes i hænderne, hvorefter de bringes til vineriet. Spontan gæring  i ståltanke, hvorefter vinen modnes på ståltanke.

Alkohol: 12,9;  syre: 6,3;  restsukker 2,2.

LIDT OM VINGÅRDEN

Weingut Heid er en tysk vinproducent beliggende i byen Fellbach i det tyske vinområde Württemberg. Weingut Heid er er et VDPmedlem og økologisk certificeret siden 2007. Vinhuset blev grundlagt i 1699 og drives i dag af Markus Heid, der er den 10. generation i familien. I dag er Markus’ fokus på at arbejde med naturen og med det der bliver givet fra naturen. Dette betyder minimal menneskelig indblanding og al markarbejdet foregår manuelt. Målet er at skabe vine, der afspejler deres terroir.

Husets primære produktion udgøres af rødvine, hvor især druerne Trollinger og Lemberger udgør en stor del af det plantede areal, ligesom der laves vine på Spätburgunder (Pinot Noir). Weingut Heids top rødvin på Lemberger høstes fra parcellen Lämmler, der er klassificeret som Grosse Lage og vinene betegnes derfor som en Grosse Gewächs (GG).

På trods af, at de rødvine udgør størstedelen af produktionen, så laver Weingut Heid også fantastiske hvidvine på Riesling druen, her er husets topvin deres Grosse Gewächs (GG) fra Grosse Lage parcellen Pulvermächer.

Weingut Heid har også en produktion af både rosévine og tysk sekt (mousserende vine).

Yderligere information

Land

Tyskland

Område

Württemberg

Underområde

Stetten

Producent

Weingut Heid

Vintype

Hvidvin

Drue(r)

Riesling

Årgang

2020

Landbrug

Økologisk

Alkohol

12,50%