Quinta Milú La Cometa 2019

DKK160,00

Flot koncentreret rødvin på Tempranillo. Noter af mørk frugt især brombær og en under tone af balsamiske noter. En mellem-fyldig vin, der samtidigt har en god syre og fremstår i perfekt balance, meget elegant.

På lager

Varenummer (SKU): 34-01-01-2019 Kategori: Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Quinta Milú La Cometa 2019 er en fantastisk rødvin fra Ribera del Duero. Vinen er lavet på Tempranillo druen. Druerne er høstet fra parcellerne El Cangrejo, Peñas Heladas, Galón, Bellavista, Trasconvento og Valdevicente. Vinstokkene er 71 år gamle og  vokser i højderne 870-908 m. over havets overflade. Terroiret består sandet ler og kalksten.

Vinhøsten er foregået den sidste uge i september 2019. Høsten foregår manuelt med en streng sortering. Druerne bringes til vineriet hvor nogle af parcellerne er presset med stilke. Pressning foregår manuelt med fødderne. Gæringen er foregået i 3000l og 4000l egetræsfade, åbne egetræsfade og amforaer ved en temperatur på 23 – 25°C. Der er foretaget punching down og vinen har undergået malolaktisk omdannelse. Vinen er lagret i 11 måneder på brugte franske egetræsfade på 225 og 500l og store egestræsbeholder på 3000 og 4000 l.

Vinen er ikke filtreret og flasket i december 2020, hvor der er tilsat minimal svovl. Der er produceret 20.000 flasker.

LIDT OM VINGÅRDEN

Quinta Milú er et yderst beskeden og småt familieprojekt i Ribera del Duero drevet af vinmageren Germán R. Blanco. Vineriet er beliggende i den lille by La Aguilera i provinsen Burgos.  Huset arbejder med  gamle vinmarker beplantet med Tinto Fino (Tempranillo), der er dyrket med en ekstrem respekt for miljøet. Germáns fokus er på naturen der omgiver os, idet han forstår, at det vil være arven, som bliver overladt til efterkommere. Der laves  levende vine med den mindst mulige intervention, både af hensyn til miljøet og kvaliteten i de færdige vine. På trods af den beskeden størrelse arbejdes der med mere end 40 mikrovinifikationer hver høst med tanke tilpasset jorden i hver parcel (åbne tønder, amforaer, egetræsfade eller noget helt fjerde). Germán har genoplivet gamle vintraditioner, såsom presning af druerne med fødderne. Der er ingen foruddefinerede protokoller, hver høst er unik, hver vin er unik.

Yderligere information

Land

Spanien

Område

Ribera del Duero

Underområde

La Aguilera

Drue(r)

Tempranillo

Producent

Quinta Milú

Vintype

Rødvin

Årgang

2019

Landbrug

Økologisk

Alkohol

14%