Tilbud

Domaine Pignier – Jura Smagekasse – vin for begyndere podcast

Original price was: kr.1.015,00.Current price is: kr.815,00.

Vinene fra Vin for Begyndere: afsnit 24 – Druer: Trousseau, Savagnin (Sauvageon) og Gamay Blanc – Område: Jura – Land: Frankrig

Smagekasse fra Domaine Pignier, indeholder 2 flasker hvidvine og 1 flaske rødvin. Savagnin er desværre udsolgt og udskriftet med en Chardonnay fra huset.

Klik på de enkelte vine nedenfor, for at læse mere om dem.

På lager

Beskrivelse

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Pignier er et skønt familiejet vinhus, der i dag er ejet af 3 søskende, der udgør den 7. generation i familien. Domaine Pigniers histore kan spores tilbage til det 13. århundrede. Vinhuset holder til i landsbyen Montaigu, der ligger sydøst fra Lons-le-Saunier – 40 km syd fra Arbois.

De tre søskende, Marie-Florence, Antoine og Jean-Etienne er et rigtig godt partnerskab, da de deler de forskellige arbejdsopgaver på vingården mellem sig. Således har de både styr på administrationen og naturligvis det vigtigste – vindyrkningen og vinificeringen i kælderen. På trods af de forskellige arbejdsopgaver, har hele familien en klar og fælles vision og målsætning for deres vine. Vinene skal stråle af naturen og det smukke landskab, hvor i de vokser. Domaine Pignier har en meget naturlig tilgang til både markarbejet og arbejdet i kælderen, ligesom huset både er certificeret økologisk og DEMETER biodynamik. Gæringen er spontan og der bruges minimal svovl.

Domaine Pignier råder over 13 hektarer og er de eneste, der har vinmarker på skråningerne i Montaigu. Alle vinstokke er plantet indenfor Côte du Jura. Druerne udgør de traditionelle Savagnin, Trousseau og Poulsard ligesom de også har Gamy Blanc.

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Jura

Drue(r)

Savagnin, Trousseau

Producent

Domaine Pignier

Vintype

Hvidvin

Årgang

2018, 2019

Landbrug

Biodynamisk