Wilhelmsberg Kitzinger Riesling Kabinett 2018

kr.115,00

Dette er en kabinett, hvilket vil sige, at der er restsukker. Her får du en vin med et yderst elegant samspil mellem sødme og syre i kombination med lave alkoholniveauer som gør den yderst forfriskende. Noter af hvid fersken, citronskal, fennikelfrø og hvide hindbær.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 49-01-02-2018 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Wilhelmsberg Kitzinger Riesling Kabinett 2018 er en dejlig hvidvin fra det tyske vinhus Gut Wilhelmsberg. Vinen er lavet på Riesling druen.  Dette er en kabinett feinherb, hvilket vil sige, at der er restsukker i vinen.  Druerne er høstet d. 17. september 2018. Terroiret består af kalksten.

Druerne høstes i hænderne, hvorefter de bringes til vineriet og presses med det samme. Spontan gæring der varer ved i næsten 5 uger. Gæringen afbrødes ved afkøling, således der opnås en restsødme.

Alkohol: 10,8%;  syre: 7,8;  restsukker 18,8.

LIDT OM VINGÅRDEN

Gut Wilhelmsberg er et vineri i det tyske vinområde Franken. Vineriet drives af to vinmager: Markus Heid og Lukas Hermann. På trods af to individuelle personer, så arbejder de om et fælles mål.

Omdrejningspunktet er at skabe naturlig vine, hvilket betyder økologisk landbrug ligesom der ikke anvendes noget unødvendigt i kælderen. Naturligivs ønsker man at tænke på miljøet og de klimatiske udfordringer vi står overfor i den moderne tid, men frem for alt, så mener de, at de økologiske druer simpelthen bare giver bedre vin og smager bedre. Deres fokus er på at skabe naturlig og ærlige vine, der ikke er poleret og gemt væk i moderne vinifikation metoder – vinene skal smage af de parceller hvor vinstokkene vokser og ikke være “falske”.

Man ønsker selvsagt høj kvalitet og man tror meget på den subjektive vurdering. Derfor læner man sig hellere ikke op af den traditionelle Oechsle kvalitet (hvor højst muligt sukkerindhold var målet), men man smager på druerne for at vurdere hvornår de er høstmoden. Vinstilen er generelt fast, slank og rig på finesse og yderst velstruktureret.

Yderligere information

Land

Tyskland

Område

Franken

Underområde

Kitzingen

Producent

Gut Wilhelmsberg

Vintype

Hvidvin

Drue(r)

Riesling

Årgang

2018

Landbrug

Økologisk

Alkohol

10,50%