Tilbud

Terreno Bianco Professore IGT 2018

Original price was: kr.295,00.Current price is: kr.150,00.

Kompleks vin med frugtagtig ristet aroma, antydninger af hasselnødder og blomster. Fyldig vin med en smag af acaciahonning, gule æbler og en yderst elegant syre. Der er tale om en powerfuld hvidvin med lækre smørrede noter alt sammen balanceret med en friskhed og god syre.

Perfekt til fisk og skaldyr samt hvidt kød såsom gris og kylling. Passer eksempelvis fortræffelig til grillet skaldyr, svampe, nødder og smøresaucer samt osteserveringer.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 39-01-04-2018 Kategorier: , , , , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Terreno Bianco Professore IGT 2018er en lækker, økologisk, toscanske hvidvin, lavet på Malvasia, Petit Manseng, Roussanne og Trebbiano . Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Druerne høstes manuelt i små kurve. Druerne afstikkes hvorefter de macereres i 24 timer. Vinen produceres uden tilsat gær og med så lidt svovl som muligt og kan derfor kaldes naturlig vin. Efter macerationen presses druerne og kommes på store egefade (1.200 liter) i 12 måneder. Parcellerne hvorpå druerne vokser har et terroir, der minder meget om det, der findes i Rhône i Frankig. Derfor valgte Terreno at dyrke Rhône druer til fremstilling af denne komplekse og delikate hvidvin. Efter egetræs lageringen kommes vinen direkte på flakse for at bevare dens friskhed, herefter opbevares den i mindst 12 måneder.

LIDT OM VINGÅRDEN

Terreno er en historie om en svensk familie, der i 1988 udlever sin drøm om at blive ejer af en vingård. Valget falder på den smukke vingård, Terreno, beliggende i hjertet af Chianti Classico. Familien har stor respekt for vingårdens historie og traditionerne for vinmageri i Chainti, men de bringer også innovative nye tanker til vinfremstillingen, dette mix af tradition og innovativitet, giver helt unikke og smukke vine. Fokusset er langt fra alene på vinmageriet, men isærdeleshed også markarbejdet. Omdrejningspunktet er et ønske om økologisk landbrug, således det bedste druemateriale opnås. Terreno råder over 150 hektar, men producerer kun beskeden 100.000 flasker årligt, hvilket man påtænker at fastholde, så fokusset konstant er på kvalitet og ikke kvantitet.

Terreno fremstiller naturligvis de tradtionelle Chianti vine, men har også gennem årene udviklet deres egen supertoscaner. Derudover produceres der hvidvin, både på traditionelle druesorter, men også med fransk inspiration, samt rosévin. Naturligvis produceres der også den traditionsrige dessertvin for område, vin santo.

Terreno
Via Citille, 4
50022 Greve in Chianti FI
https://terreno.se

Yderligere information

Land

Italien

Område

Chianti

Årgang

2018

Drue(r)

Malvasia, Petit Manseng, Roussanne, Trebbiano

Producent

Terreno

Vintype

Hvidvin

Landbrug

Økologisk

Alkohol

14%