Novaia Valpolicella Classico 2022

kr.115,00

En medium rubinrød farve, livlig når vinen er ung. På næsen en duftende aroma med delikat, blomstret og let frugtagtig (frisk sort kirsebær) dufte, sammen med antydninger af krydderier (kanel, muskatnød, peber). I ganen et moderat alkoholindhold, bløde tanniner og en god syre. En mellemfyldig, saftig, frisk og velafbalanceret vin.

På lager

Varenummer (SKU): 39-03-05-2022 Kategorier: , , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Novaia Valpolicella Classico 2022 er en skøn italiensk vine fra Veneto lavet på Corvina, Corvinone og Rondinella fra bakkede vinmarker beliggende i Novaia i Marano di Valpolicella, (i provinsen Verona). Bakkede vinmarker (250-400 m.o.h.) i Valpolicella Classica, hovedsagelig vendt mod syd/syd-øst. Der anvendes både Guyot beskåret vinstokke samt den veronese pergola metode. Stokken er 15-40 år gamle. har  Druerne er høstet i sidste uge af september. Høstning foregår manuelt i småkurve og druerne bringes straks til vineriet. Udbytte for vinstokkene er 9.000 kg/ha for de Guyot beskåret og 3.300 kg/ha for pergola vinstokkene.

Vinificeringen af Novaia Valpolicella Classico 2022 er foregået ved første og fremmest hel afstilkning af alle druerne og dernæst en blød macerering af druer. Spontan gæring med naturlig gær ved kontrolleret temperatur i rustfri ståltanke og i egetræskar med keglestub i 8 dage. Præ-fermentativ maceration ved kontrolleret temperatur. Daglige pumpninger og delestage. Malolaktisk gæring i stål indtil afslutning. Batonage på egen gær i stål.

Lagret 10 måneder på stål og dernæst 2 måneder på flaske inden frigivelse.

 

LIDT OM VINGÅRDEN

Novaia er en vingård i hjertet af Valpolicella i Veneto-regionen i Italien. Vingården har en lang historie, der går helt tilbage til det 15. århundrede, hvor villaen blev bygget. I 1700-tallet flyttede Vaona-familien til villaen og begyndte at dyrke vinmarkerne. I dag ejer og driver Vaona-familien stadig Novaia, der strækker sig over 10 hektar jord, hvoraf syv hektar er dækket af vinmarker og tre hektar er dækket af olivenlunde. Vingården er kendt for sine kvalitetsvine, herunder Amarone, Ripasso og Valpolicella Classico Superiore, som er lavet af lokale druesorter såsom Corvina, Rondinella og Molinara. Novaia har et stærkt fokus på bæredygtighed og bruger kun naturlige metoder til at dyrke og producere vinene.

Novaia Azienda Agricola
Via Novaia 1
37020 Marano di Valpolicella
https://www.novaia.it/

Yderligere information

Land

Italien

Område

Veneto

Underområde

Valpolicella

Drue(r)

Corvina, Corvinone, Rondinella

Producent

Novaia

Vintype

Rødvin

Årgang

2022

Landbrug

Økologisk

Alkohol

12%