Domaine Dujardin Auxey-Duresses Les Fosses Blanc 2021

kr.365,00

Slank vin med en yderst læskende og forfriskende citruspræget udtryk. Vinen har en tydelig mineralsk note bestående af kridt og kalkede elementer samt noter af pære, brændte og ristede nødder, honningmelon, fersken og kvæder. Citruspræget er både tilstedeværende på næsen og paletten hvor den udtrykker sig tydelig i citroner og limefrugter. I sangen virker frugten mere tropisk end næsen her med noter af fersken,  og ikke helt moden ananas.  På finishen er der en lille brioche og mandelnote. En ren og frisk burgundisk vin.

Oplagt vin til krebs og skaldyr samt andre gode fiskeretter, der ikke er for fede. Går også helt perfekt som aperitif.

På lager

Varenummer (SKU): 33-02-07-2021 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Auxey-Duresses Blanc 2021 er en dejlig saftig hvidvin fra Domaine Dujardin. Vinhøsten foregår manuelt og i små kurve (50 kg), for at være i stand til at foretage en streng sortering og dermed kun anvende de bedste druer. Vinhøsten påbegyndes først når den perfekte modning af druerne er opnået. Der opnåes ca. 55 hektoliter pr. hektar.

Druerne bringes til vineriet og presses med det samme.  Gæringen og den malolaktiske gæring foregår i 228 litre franske egetræsfade, hvor efter der udføres bâtonnage (omrøring) af gærresterne .  Efterfølgende lagres vinen i 11 måneder på franske barrique, hvoraf 10% af fadene er nye. Herefter er vinen klar til at blive flasket.

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Dujardin er et familiejet Domaine beliggende i Bourgogne i Monthélie, der er en lille vinby  med blot 200 indbygger beliggende på skråningerne af Côte d’Or. Monthélie ligger mellem Volnay og Meursault i Côte de Beaune. Domainet er et småt familiedrevet vinhus, hvor dele af vinhuset kan dateres helt tilbage til 1800-tallet. Domaine Dujardin råder over 8 hektar fordelt på to 1er Cru marker: Les Champs Fulliot og Les Vignes Rondes. Derudover har man appellationer i Beaune, Monthélie, Meursault samt Auxey-Duresses. Markarbejdet er præget af en naturlig omtanke, med et begrænset brug af gødning, man er dog ikke certificeret, da man ønsker at kunne håndtere druerne selv i dårlige årgange og beskytte sig selv mod utilregnelig og dårlige vejrforhold. Domainet er under et generationsskifte, hvorfor sønnen Paul Dujardin så småt er begyndt at være den nye vinmager. Der er ingen stridigheder mellem far og søn, men vinmæssigt har de to meget forskellige stile. Paul er mere tilhænger af en lidt mere elegant og floral stil, hvilket afspejler sig i mindre brug af nye fade og en vinificering, der under går for meget ekstraktion. Paul får stadigvæk gode råd fra sin far, men fra årgang 2019 er det alene Paul der bestemmer vinificeringen.

Domaine Dujardin
1 Grand Rue
21190 Monthélie, Frankrig
http://www.domaine-dujardin.com

SE & HØR BLINDSMAGERNE BESØGE VINGÅRDEN HER

Du kan høre Podcast afsnittet hvor Blindsmagerne besøger Domaine Dujardin ved at klikke her. 

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Bourgogne

Underområde

Auxey-Duresses

Drue(r)

Chardonnay

Producent

Domaine Dujardin

Vintype

Hvidvin

Årgang

2021

Landbrug

Konventionel

Alkohol

13%