Champagne Etienne Sandrin ‘A Travers Celles’ R2020

kr.600,00

Her er tale om en årgangschampagne fra året 2020. Den er dog ikke deklareret som en vintage champagne, hvilket skyldes, at den franske lovgivning er så rigid, og kræver man skal skrive årstallet på korkproppen, hvis den skal kunne deklareres som en vintage. Etienne Sandrin går dog så meget op i miljøet, at de kun benytter sig af en type korkpropper, så man ikke har noget spild.

Virkelig flot og balanceret Champagne med et frisk og meget frugtigt udtryk. Vinen er sprød og med delikate aromaer af hvideblomster, pære, gule æbler og grapefrugt. Vinen fremstår også med noter af ristet brød, brioche og hasselnød fra ‘sur lattes’. En tør (extra brut) og frisk Champagne med en høj syre balanceret med god moden frugt.

En perfekt Champagne til at nyde for sig selv eller sat sammen med lette retter såsom hvid fisk, fjerkræ, gris og skaldyr.

På lager

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Champagne Etienne Sandrin ‘A Travers Celles’ er en enestående fantastisk Champagne fra et ganske lille og beskeden vinhus. Fokusset er på at skabe en magisk vin med en forførende frugt og lys mineralitet, bundet op med en behagelig syre, der giver en smuk elegance. Denne Champagne består af 80% Pinot Noir og 20% Pinot Blanc. Der er tale om en udeklareret årgang, altså non-vintage Champagne, men den er med udelukkende druemateriale fra vinhøsten 2020.

Pinot Noir druerne kommer fra parcellen Mouille-Brant, hvis terroir består af kalksten samt fra parcellen Vieuc Moulin, der består af hvid og brun ler. Pinot Blanc druerne kommer alene fra vinmarken Grille-Besace, der ligger på et blæsende kalkstenplateau

Druerne er presset nænsomt og derefter førstegæret på ståltank, hvor mosten har været sur lie. Herefter er mosten hældet på flasker og anden gæringen er påbegyndt.

 

LIDT OM VINGÅRDEN

Etienne Sandrin er et ganske lille og beskeden Champagne domaine beliggende i Celles-Sur-Ource i hjertet af Aube (den sydligste del af Champagne, Côtes des bar). Huset er drevet af ægteparret Etienne og Anne. Etienne overtog domainet i 2006 efter sine forældre og bedsteforældre, der ligesom de tidligere generationer solgte druerne til det lokale champagne kooperativ. Da Etienne overtog huset og de tilhørende parceller var der med det samme et klart ønske om at omlægge det hele til økologisk ligesom arbejdet foregår ud fra biodynamiske principper De blev DEMTER certificeret i 2018.

Celles-Sur-Ource er et magisk sted for dyrkning af Pinot Noir samt et mindre antal af Pinot Blanc vinstokke. De fleste af os er nok bekendt med Champange lavet på Pinot Noir, Pinot Meunier eller Chardonnay, men faktisk er der en række af andre druer der både lovligt og traditionelt anvendes i Champagne. Etienne Sandrin har størstedelen af deres parceller beplantet med Pinot Noir, men har også lidt Pinot Blanc, hvilket netop udgøre blended i deres Champagne ‘A Travers Celles’.

Etienne besluttede sig for at stoppe med at sælge druerne til det lokale kooperativ og i stedet begynde at lave og flaske sin helt egen domaine champagne, under navnet Etienne Sandrin. Produktionen er ganske beskeden, hvorfor volumen er begrænset. Der er tale om et helt igennem familieejet domaine, med det eneste formål at gøre det de elsker, nemlig at dyrke og lave Champagne. Både markarbejdet og arbejdet i kælderen foregår ud fra en naturligtankegang. Ønsket er at lade det gode økologiske druemateriale og terroiret, hvorpå druestokkene vokser, skinne igennem når Champagnen duftes og smages. De ønsker at skabe en vin uden “makeup”. For Etienne og Anne betyder biodynamik at have et bondesyn der er fyldt med  tålmodighed, kærlighed og  respekt for mennesker og naturen.

Champagne Etienne SANDRIN
48 Gr Grande Rue
0110 Celles-sur-Ource, Frankrig
https://www.instagram.com/champagneetiennesandrin

 

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Champagne

Underområde

Côtes des bar

Drue(r)

Pinot blanc, Pinot noir

Producent

Etienne Sandrin

Vintype

Mousserende vin

Årgang

2020

Landbrug

Biodynamisk, Økologisk

Alkohol

12%