Tilbud

Wilhelmsberg Rosé 2021

kr.75,00

Frisk rosévin  som er en perfekt  sommervin. Den kan nydes for sig selv i store glas, men passer også godt sammen med mange lette retter. Noter af modne røde bær: hindbær, jordbær, violer, lavendel og friske grønne urter.

Ikke på lager

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Wilhelmsberg Rosé 2021 er en dejlig rosévin fra det tyske vinhus Gut Wilhelmsberg. Vinen er lavet på en blanding af druerne: Portugieser, Domina og Pinot Noir.  Druerne til denne vin høstes udelukkende fra vin marken Kitzinger Wilhelmsberg på solbeskinnede skråninger. Druerne er høstet fra  12-21. september 2020. Vinstokkene er op til 40 år gamle.

Druerne høstes i hænderne, hvorefter de bringes til vineriet. Druerne er delvist presset, men en del undergår også saignée-processen, hvor druerne først moses for at udtrække farve og aromaer fra drueskindene. Gæring ved temperatur på omkring 15°C.

Alkohol: 11,50%;  syre: 7,0;  restsukker 5,9.

LIDT OM VINGÅRDEN

Gut Wilhelmsberg er et vineri i det tyske vinområde Franken. Vineriet drives af to vinmager: Markus Heid og Lukas Hermann. På trods af to individuelle personer, så arbejder de om et fælles mål.

Omdrejningspunktet er at skabe naturlig vine, hvilket betyder økologisk landbrug ligesom der ikke anvendes noget unødvendigt i kælderen. Naturligivs ønsker man at tænke på miljøet og de klimatiske udfordringer vi står overfor i den moderne tid, men frem for alt, så mener de, at de økologiske druer simpelthen bare giver bedre vin og smager bedre. Deres fokus er på at skabe naturlig og ærlige vine, der ikke er poleret og gemt væk i moderne vinifikation metoder – vinene skal smage af de parceller hvor vinstokkene vokser og ikke være “falske”.

Man ønsker selvsagt høj kvalitet og man tror meget på den subjektive vurdering. Derfor læner man sig hellere ikke op af den traditionelle Oechsle kvalitet (hvor højst muligt sukkerindhold var målet), men man smager på druerne for at vurdere hvornår de er høstmoden. Vinstilen er generelt fast, slank og rig på finesse og yderst velstruktureret.

Yderligere information

Land

Tyskland

Område

Franken

Producent

Gut Wilhelmsberg

Vintype

Rosévin

Drue(r)

Blauer Portugieser, Domina, Pinot noir

Årgang

2021

Landbrug

Økologisk

Alkohol

11,50%