Tilbud

Wilhelmsberg Riesling 2019

kr.80,00

Lækker og indbydende vin med en yderst delikat næste, noter af røg, skovbund, fersken og abrikos. Fantastisk balance mellem modenheden og rieslings delikate syre.

På lager

Varenummer (SKU): 49-01-03-2019 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Wilhelmsberg Riesling 2019 er en dejlig hvidvin fra det tyske vinhus Gut Wilhelmsberg. Vinen er lavet på Riesling druen.  Druerne til denne vin høstes udelukkende fra de yngre vinstokke på vinmarken Kitzinger Wilhelmsberg. Druerne er høstet d. 19. september 2019. Terroiret består af kalksten.

Druerne  blev høstet sent om aftenen for at undgå for meget varme. Druerne høstes i hænderne, hvorefter de bringes til vineriet. Her blev druerne nænsomt presset. Spontan gæring. Den færdig vin blev blandet med lidt Spätlese fra samme parcel, for at opnå en naturlig sødme med det perfekte syreforhold og dermed den helt perfekt balance.

Alkohol: 11,72%;  syre: 7,9;  restsukker 5,3.

LIDT OM VINGÅRDEN

Gut Wilhelmsberg er et vineri i det tyske vinområde Franken. Vineriet drives af to vinmager: Markus Heid og Lukas Hermann. På trods af to individuelle personer, så arbejder de om et fælles mål.

Omdrejningspunktet er at skabe naturlig vine, hvilket betyder økologisk landbrug ligesom der ikke anvendes noget unødvendigt i kælderen. Naturligivs ønsker man at tænke på miljøet og de klimatiske udfordringer vi står overfor i den moderne tid, men frem for alt, så mener de, at de økologiske druer simpelthen bare giver bedre vin og smager bedre. Deres fokus er på at skabe naturlig og ærlige vine, der ikke er poleret og gemt væk i moderne vinifikation metoder – vinene skal smage af de parceller hvor vinstokkene vokser og ikke være “falske”.

Man ønsker selvsagt høj kvalitet og man tror meget på den subjektive vurdering. Derfor læner man sig hellere ikke op af den traditionelle Oechsle kvalitet (hvor højst muligt sukkerindhold var målet), men man smager på druerne for at vurdere hvornår de er høstmoden. Vinstilen er generelt fast, slank og rig på finesse og yderst velstruktureret.

Yderligere information

Land

Tyskland

Område

Franken

Producent

Gut Wilhelmsberg

Vintype

Hvidvin

Drue(r)

Riesling

Årgang

2019

Landbrug

Økologisk

Alkohol

12%