Tilbud

Wilhelmsberg Minimalist 2018

kr.100,00

Her er tale om naturvin og en ægte orangevin. Noter af hvid te, skovbund, hyben og tobak

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 49-01-05-2018 Kategorier: , , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Wilhelmsberg Minimalist 2018 er en dejlig hvidvin fra det tyske vinhus Gut Wilhelmsberg. Vinen er egentlig en såkaldt orangevin.  Den er lavet på Silvaner og Roter Traminer (Gewürztraminer).  Druerne til denne vin høstes udelukkende fra vin marken Kitzinger Wilhelmsberg. Druerne er høstetd. 1. september 2018.

Druerne høstes i hænderne, hvorefter de bringes til vineriet. Spontan gæring begge druer blandet sammen, der sker ingen presning, men mosten gæres sammen med drueskallerne – ligesom vi kender det fra rødvin, deraf navnet “orangevin”. Mens mosten gærer bliver den omrørt to gange dagligt.  Der er ingen malolatisk gæring og mosten er aftappet ufiltreret og kun tilsat 20 mg/l svovl.

Alkohol: 12,62%;  syre: 5,1;  restsukker 1,8.

LIDT OM VINGÅRDEN

Gut Wilhelmsberg er et vineri i det tyske vinområde Franken. Vineriet drives af to vinmager: Markus Heid og Lukas Hermann. På trods af to individuelle personer, så arbejder de om et fælles mål.

Omdrejningspunktet er at skabe naturlig vine, hvilket betyder økologisk landbrug ligesom der ikke anvendes noget unødvendigt i kælderen. Naturligivs ønsker man at tænke på miljøet og de klimatiske udfordringer vi står overfor i den moderne tid, men frem for alt, så mener de, at de økologiske druer simpelthen bare giver bedre vin og smager bedre. Deres fokus er på at skabe naturlig og ærlige vine, der ikke er poleret og gemt væk i moderne vinifikation metoder – vinene skal smage af de parceller hvor vinstokkene vokser og ikke være “falske”.

Man ønsker selvsagt høj kvalitet og man tror meget på den subjektive vurdering. Derfor læner man sig hellere ikke op af den traditionelle Oechsle kvalitet (hvor højst muligt sukkerindhold var målet), men man smager på druerne for at vurdere hvornår de er høstmoden. Vinstilen er generelt fast, slank og rig på finesse og yderst velstruktureret.

Yderligere information

Land

Tyskland

Område

Franken

Producent

Gut Wilhelmsberg

Vintype

Hvidvin, Orangevin

Drue(r)

Gewürztraminer, Silvaner

Årgang

2018

Landbrug

Økologisk

Alkohol

12%