Wilhelmsberg Kitzinger Silvaner 2019

kr.115,00

Kitzinger Silvaner er en blød, smidig vin, der er særligt velegnet som ledsager til mad. Noter af blomster, hø, grapefrugt, bagt brød med let brænder skorpe og frisk brioche.  Ud over de typiske Silvaner-aromaer kan denne vin også overbevise med lette ristede aromaer.

 

På lager

Varenummer (SKU): 49-01-01-2019 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Wilhelmsberg Silvaner 2019 er en dejlig hvidvin fra det tyske vinhus Gut Wilhelmsberg. Vinen er lavet på Silvaner druen.  Druerne til denne vin høstes udelukkende fra vin marken Kitzinger Wilhelmsberg. Druerne er høstetd. 19. september 2019. Terroiret består af kalksten, der er godt for Silvaner druen og giver den gul-frugtede noter og en mere cremet struktur.

Druerne høstes i hænderne, hvorefter de bringes til vineriet. Druerne stod i 48 timer, inden de blev presset, dette giver mere struktur i vinen. Spontan gæring ved temperatur på omkring 18°C. En del af mosten blev lagret 12 måender i fransk eg 500 liters tønder (tonneau) for derefter at blive blandet med resten af mosten.

Alkohol: 12,62%;  syre: 5,1;  restsukker 1,8.

LIDT OM VINGÅRDEN

Gut Wilhelmsberg er et vineri i det tyske vinområde Franken. Vineriet drives af to vinmager: Markus Heid og Lukas Hermann. På trods af to individuelle personer, så arbejder de om et fælles mål.

Omdrejningspunktet er at skabe naturlig vine, hvilket betyder økologisk landbrug ligesom der ikke anvendes noget unødvendigt i kælderen. Naturligivs ønsker man at tænke på miljøet og de klimatiske udfordringer vi står overfor i den moderne tid, men frem for alt, så mener de, at de økologiske druer simpelthen bare giver bedre vin og smager bedre. Deres fokus er på at skabe naturlig og ærlige vine, der ikke er poleret og gemt væk i moderne vinifikation metoder – vinene skal smage af de parceller hvor vinstokkene vokser og ikke være “falske”.

Man ønsker selvsagt høj kvalitet og man tror meget på den subjektive vurdering. Derfor læner man sig hellere ikke op af den traditionelle Oechsle kvalitet (hvor højst muligt sukkerindhold var målet), men man smager på druerne for at vurdere hvornår de er høstmoden. Vinstilen er generelt fast, slank og rig på finesse og yderst velstruktureret.

Yderligere information

Land

Tyskland

Område

Franken

Underområde

Kitzingen

Producent

Gut Wilhelmsberg

Vintype

Hvidvin

Drue(r)

Silvaner

Årgang

2019

Landbrug

Økologisk

Alkohol

12,50%