Weingut Heid Rosé Cuvée Luise trocken 2020

kr.99,00

Frisk og mineralsk. En ukompliceret, livlig vin. Afslappet og let … Ingen parfumer, men en cremet og frugtagtig karakter.

Rigtig terrasse vin til de varme sommerdage. Perfekt blot for sig selv eller til grill og sommersalater.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 49-02-05-2020 Kategorier: , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Weingut Heid Rosé Cuvée Luise trocken 2020 er en dejlig rosévin fra det tyske VDP vinhus Weingut Heid. Vinen er lavet på Trollinger og Pinot Meunier. Terroiret består af mergel og keuper. Høstudbyttet udgør 100  kg/Ar.

Druerne høstes i hænderne, hvorefter de bringes til vineriet. Spontan gæring. Lagring i på ståltanke.

Alkohol: 11,7;  syre: 5,8;  restsukker 4,2.

Du kan læse anmeldelser af denne vin her:

Børsen – Rosésmagning 2021

LIDT OM VINGÅRDEN

Weingut Heid er en tysk vinproducent beliggende i byen Fellbach i det tyske vinområde Württemberg. Weingut Heid er er et VDPmedlem og økologisk certificeret siden 2007. Vinhuset blev grundlagt i 1699 og drives i dag af Markus Heid, der er den 10. generation i familien. I dag er Markus’ fokus på at arbejde med naturen og med det der bliver givet fra naturen. Dette betyder minimal menneskelig indblanding og al markarbejdet foregår manuelt. Målet er at skabe vine, der afspejler deres terroir.

Husets primære produktion udgøres af rødvine, hvor især druerne Trollinger og Lemberger udgør en stor del af det plantede areal, ligesom der laves vine på Spätburgunder (Pinot Noir). Weingut Heids top rødvin på Lemberger høstes fra parcellen Lämmler, der er klassificeret som Grosse Lage og vinene betegnes derfor som en Grosse Gewächs (GG).

På trods af, at de rødvine udgør størstedelen af produktionen, så laver Weingut Heid også fantastiske hvidvine på Riesling druen, her er husets topvin deres Grosse Gewächs (GG) fra Grosse Lage parcellen Pulvermächer.

Weingut Heid har også en produktion af både rosévine og tysk sekt (mousserende vine).

Yderligere information

Land

Tyskland

Område

Württemberg

Producent

Weingut Heid

Vintype

Rosévin

Drue(r)

Pinot Meunier, Trollinger

Årgang

2020

Landbrug

Økologisk

Alkohol

12%