Weingut Heid Fellbacher Lämmler Lemberger GG 2018

kr.295,00

Flot duft af modne skovbær, kirsebær og nødder med sarte urteagtige og pebret aromaer og en mineralitet. På ganen krystalklar, syrlig, saftig-mørk frugt, fin krydderi med  perfekt integrerede trænoter. Vinen har en meget elegant og polerede tannin og en god syre, der giveren virkelig god balance, varig dybde og enorm spænding. Lang, syrlig, saftig og mærkbart mineralsk finish.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 49-02-01-2018 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Weingut Heid Fellbacher Lämmler Lemberger GG 2018 er flagskibet fra det tyske VDP vinhus Weingut Heid. Vinen er lavet på Lemberger druen, der også går under det nok bedre kendte navn, Blaufränkisch. Druerne høstes fra parcellen Lämmler, der er klassificeret som en Grosse Lage. Skråningen er sydvendt, hvilket sikrer optimal modning af druerne, samtidigt med at friskheden fastholdes grundet en kold aften vind fra Schurwald bjergkæden. Vinstokkene vokser 400 meter over havets overflade på en stejl skråning med 50% hældning. Høstudbyttet er ganske beskedent med 27 kg/Ar.

Som sagt er druerne høstet fra en Grosse Lage, hvilket medfører, at denne vin er klassificeret som en Grosse Gewächs (GG), der er den højste klassifikation indenfor tørre vine i den tyske vin klassifikation. Druerne høstes i hænderne, hvorefter de bringes til vineriet. Spontan gæring  i åbne træfade med maceration i fire uger. Vinen modnes derefter i 20 måneder i 500 liters barrique. Vinen omstikkes to gange inden den tappes på flasker med en grov filtrering.

Alkohol: 13,2;  syre: 6,1;  restsukker 3,7.

LIDT OM VINGÅRDEN

Weingut Heid er en tysk vinproducent beliggende i byen Fellbach i det tyske vinområde Württemberg. Weingut Heid er er et VDPmedlem og økologisk certificeret siden 2007. Vinhuset blev grundlagt i 1699 og drives i dag af Markus Heid, der er den 10. generation i familien. I dag er Markus’ fokus på at arbejde med naturen og med det der bliver givet fra naturen. Dette betyder minimal menneskelig indblanding og al markarbejdet foregår manuelt. Målet er at skabe vine, der afspejler deres terroir.

Husets primære produktion udgøres af rødvine, hvor især druerne Trollinger og Lemberger udgør en stor del af det plantede areal, ligesom der laves vine på Spätburgunder (Pinot Noir). Weingut Heids top rødvin på Lemberger høstes fra parcellen Lämmler, der er klassificeret som Grosse Lage og vinene betegnes derfor som en Grosse Gewächs (GG).

På trods af, at de rødvine udgør størstedelen af produktionen, så laver Weingut Heid også fantastiske hvidvine på Riesling druen, her er husets topvin deres Grosse Gewächs (GG) fra Grosse Lage parcellen Pulvermächer.

Weingut Heid har også en produktion af både rosévine og tysk sekt (mousserende vine).

Yderligere information

Land

Tyskland

Område

Württemberg

Underområde

Fellbach

Producent

Weingut Heid

Vintype

Rødvin

Drue(r)

Lemberger

Årgang

2018

Landbrug

Økologisk

Alkohol

13%