Weingut Heid Fellbacher Goldberg Riesling trocken 2020

kr.165,00

På næsen er der modne gule frugter og man kan få associationer til at tro den er sød, da den også fremstår cremet i glasset. Vinen er dog tør, hvilket også fremstår klart når den lander på tungen. Imponerende balance mellem den modne frugt og rieslings delikate syre.

Perfekt ledsager til det asiatiske køkken, eksempelvis wok eller indiske karryretter. Vinen er også et oplagt valg til skaldyr og røget fisk.

På lager

Varenummer (SKU): 49-02-03-2020 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Weingut Heid Fellbacher Goldberg Riesling trocken 2020 er en dejlig hvidvin fra det tyske VDP vinhus Weingut Heid. Vinen er lavet på Riesling druen. Terroiret består af mergel og keuper. Høstudbyttet udgør 65 kg/Ar.

Druerne høstes i hænderne, hvorefter de bringes til vineriet. Spontan gæring. Lagring i på ståltanke, 1/3 gennemgår den malolaktiske gæring.

Alkohol: 13,3;  syre: 7,4;  restsukker 2,6.

LIDT OM VINGÅRDEN

Weingut Heid er en tysk vinproducent beliggende i byen Fellbach i det tyske vinområde Württemberg. Weingut Heid er er et VDPmedlem og økologisk certificeret siden 2007. Vinhuset blev grundlagt i 1699 og drives i dag af Markus Heid, der er den 10. generation i familien. I dag er Markus’ fokus på at arbejde med naturen og med det der bliver givet fra naturen. Dette betyder minimal menneskelig indblanding og al markarbejdet foregår manuelt. Målet er at skabe vine, der afspejler deres terroir.

Husets primære produktion udgøres af rødvine, hvor især druerne Trollinger og Lemberger udgør en stor del af det plantede areal, ligesom der laves vine på Spätburgunder (Pinot Noir). Weingut Heids top rødvin på Lemberger høstes fra parcellen Lämmler, der er klassificeret som Grosse Lage og vinene betegnes derfor som en Grosse Gewächs (GG).

På trods af, at de rødvine udgør størstedelen af produktionen, så laver Weingut Heid også fantastiske hvidvine på Riesling druen, her er husets topvin deres Grosse Gewächs (GG) fra Grosse Lage parcellen Pulvermächer.

Weingut Heid har også en produktion af både rosévine og tysk sekt (mousserende vine).

Yderligere information

Land

Tyskland

Område

Württemberg

Underområde

Fellbach

Producent

Weingut Heid

Vintype

Hvidvin

Drue(r)

Riesling

Årgang

2020

Landbrug

Økologisk

Alkohol

13%