Weingut Heid Fellbacher Goldberg Pinot Noir trocken 2018

kr.175,00

Elegant vin med associationer til Bourgogne vinene. Lyse røde bær med en delikat god balance mellem syre, frugten og en rank rygrad, der giver vinen nerve.

Perfekt ledsager til svinekød og hvideoste.

På lager

Varenummer (SKU): 49-02-04-2018 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Weingut Heid Fellbacher Goldberg Pinot Noir trocken 2018 er en dejlig rødvin fra det tyske VDP vinhus Weingut Heid. Vinen er lavet på Pinot Noir druen.  Druerne er høstet d. 13. september 2018. Terroiret består af mergel, keuper og löss. Høstudbyttet udgør kg/Ar.

Druerne høstes i hænderne, hvorefter de bringes til vineriet. Spontan gæring, medium-lang macerationstid. Lagring i brugte træfade i 8-11 måneder.

Alkohol: 12,6%;  syre: 5,5;  restsukker 2,5.

LIDT OM VINGÅRDEN

Weingut Heid er en tysk vinproducent beliggende i byen Fellbach i det tyske vinområde Württemberg. Weingut Heid er er et VDPmedlem og økologisk certificeret siden 2007. Vinhuset blev grundlagt i 1699 og drives i dag af Markus Heid, der er den 10. generation i familien. I dag er Markus’ fokus på at arbejde med naturen og med det der bliver givet fra naturen. Dette betyder minimal menneskelig indblanding og al markarbejdet foregår manuelt. Målet er at skabe vine, der afspejler deres terroir.

Husets primære produktion udgøres af rødvine, hvor især druerne Trollinger og Lemberger udgør en stor del af det plantede areal, ligesom der laves vine på Spätburgunder (Pinot Noir). Weingut Heids top rødvin på Lemberger høstes fra parcellen Lämmler, der er klassificeret som Grosse Lage og vinene betegnes derfor som en Grosse Gewächs (GG).

På trods af, at de rødvine udgør størstedelen af produktionen, så laver Weingut Heid også fantastiske hvidvine på Riesling druen, her er husets topvin deres Grosse Gewächs (GG) fra Grosse Lage parcellen Pulvermächer.

Weingut Heid har også en produktion af både rosévine og tysk sekt (mousserende vine).

Yderligere information

Land

Tyskland

Område

Württemberg

Underområde

Fellbach

Producent

Weingut Heid

Vintype

Rødvin

Drue(r)

Pinot noir

Årgang

2018

Landbrug

Økologisk

Alkohol

12,50%