Tilbud

Terreno Toscana Italien pakken

kr.795,00

Med denne fantastisk pakke, får du virkelig mulighed for at smage på et udvalg af de bedste vine fra vores toscanske vinhus, Terreno. I denne pakke får du 2 flasker hvidvin, samt 4 rødvine hvoraf 3 forskellig slags, i alt 6 flasker dejlig vin. Der er vine til al slags vejr og mad – eller en komplet vinmenu til en festlig aften.

kr.75,00
kr.165,00
kr.175,00

På lager

Beskrivelse

LIDT OM VINENe

Terreno Bianco di Stella 2018
Terreno Bianco di Stella 2018 er en lækker, økologisk, toscanske hvidvin, lavet på Malvasia og Trebbiano . Vinen er opkaldt efter en af de fire hunde som familien Ruhne har på Terreno. Grunden til netop denne navngivning, er at familien Ruhne ønsker at give deres vine ligeså meget kærlighed som de gør til menneskets bedste ven. Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Inden afstikningen håndsorteres druerne endnu engang. Den grundige menneskelig sortering, sikrer at kun det bedste druemateriale ender op i den færdige vin. Gæringen og macerationen foregår i store ståltanke kun med naturgær. Efter gæringen presses druerne. Vinen lagres i 6 måneder på cementtank. Dernæst hældes den på flasker.

Ung frisk duft med antydninger af grapefrugt og æble. Smagen er tør med klar frugtighed og elegant syre. En fremragende vin både som aperitif og med mad. Især fordelagtig til italiensk fingremad og  fortræffelig til friske grøntsager, eksempelvis en gang risotto med friske asparges og Pecorino ost eller nye kartofler og ærter.

Terreno Chianti Classico DOCG 2018
Terreno Chianti Classico DOCG 2018 er en flot  rødvin lavet på den toscanske nationale drue Sangiovese samt toppet med 5% af Merlot druen. Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Inden afstikningen håndsorteres druerne endnu engang. Den grundige menneskelig sortering, sikrer at kun det bedste druemateriale ender op i den færdige vin. Gæringen og macerationen foregår i store ståltanke kun med naturgær. Efter gæringen presses druerne. Hele vinificeringen foregår enkeltvis for de to druer. Den pressede druemost fra Sangiovese druerne lagres i 14 måneder på italienske botti (2.400 liter). Efter lagringen færdigblandes vinen, med en hovedvægt af Sangiovese druemosten. Dernæst hældes den på flasker, der opbevares indtil den vurderes at være drikkemoden, dog mindst 12 måneder. Der produceres årligt 40.000 flasker af denne vin.

Frugtig vin, hvor især solmoden kirsebær er fremtræden samt toscanske urter. Vinen har en god balance af syre og tanniner. Kan fordelagtig gemmes i adskillige år. En vin der især gør sig godt med mad.

Denne Chianti Classico vin passer meget godt til det toscanske køkken, hvor charcuterier, olivenolie, salt og ost spiller en stor rolle. For at forbedre din kulinariske oplevelse kan du med fordel bruge  salvie, rosmarin, timian og laurbærblad som krydderier, da disse urter vokser blandt vinstokkene, og løfter mad og vin oplevelsen gevaldigt. Typisk for området er for eksempel Bistecca alla Fiorentina, crostini med kyllingeleverpaté, bruschetta med tomat, hvidløg og basilikum eller pasta med en velsmagende kødsauce.

Terreno Chianti Classico DOCG 2017
Terreno Chianti Classico DOCG 2017 er en flot  rødvin lavet på den toscanske nationale drue Sangiovese samt toppet med 5% af Merlot druen. Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Inden afstikningen håndsorteres druerne endnu engang. Den grundige menneskelig sortering, sikrer at kun det bedste druemateriale ender op i den færdige vin. Gæringen og macerationen foregår i store ståltanke kun med naturgær. Efter gæringen presses druerne. Hele vinificeringen foregår enkeltvis for de to druer. Den pressede druemost fra Sangiovese druerne lagres i 14 måneder på italienske botti (2.400 liter). Efter lagringen færdigblandes vinen, med en hovedvægt af Sangiovese druemosten. Dernæst hældes den på flasker, der opbevares indtil den vurderes at være drikkemoden, dog mindst 12 måneder. Der produceres årligt 40.000 flasker af denne vin.

Frugtig vin, hvor især solmoden kirsebær er fremtræden samt toscanske urter. Vinen har en god balance af syre og tanniner. Kan fordelagtig gemmes i adskillige år. En vin der især gør sig godt med mad.

Denne Chianti Classico vin passer meget godt til det toscanske køkken, hvor charcuterier, olivenolie, salt og ost spiller en stor rolle. For at forbedre din kulinariske oplevelse kan du med fordel bruge  salvie, rosmarin, timian og laurbærblad som krydderier, da disse urter vokser blandt vinstokkene, og løfter mad og vin oplevelsen gevaldigt. Typisk for området er for eksempel Bistecca alla Fiorentina, crostini med kyllingeleverpaté, bruschetta med tomat, hvidløg og basilikum eller pasta med en velsmagende kødsauce.

Terreno Chianti Classico Riserva DOCG 2017
Terreno Chianti Classico Riserva DOCG 2017 er en flot  rødvin lavet på den toscanske nationale drue Sangiovese samt toppet med 10% Cabernet Sauvignon . I denne vin indgår Terrenos bedste Sangiovese druer. Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Inden afstikningen håndsorteres druerne endnu engang. Den grundige menneskelig sortering, sikrer at kun det bedste druemateriale ender op i den færdige vin. Gæringen og macerationen foregår i store ståltanke kun med naturgær. Efter gæringen presses druerne. Hele vinificeringen foregår enkeltvis for de to druer. Den pressede druemost fra Sangiovese druerne lagres i 24 måneder på italienske botti (2.400 liter). Efter lagringen færdigblandes vinen, med en hovedvægt af Sangiovese druemosten. Dernæst hældes den på flasker, der opbevares indtil den vurderes at være drikkemoden, dog mindst 12 måneder. Der produceres årligt blot 7.000 flasker af denne vin.

På næsen finder du krydderier, chokolade, skovbund, toscanske urter samt mørke kirsebær. Delikat balance med en tilstedeværende, men behagelig syre og modne velintegrerede tanniner.

Denne skønne vin har virkelig substans og går fantastisk til retter med kraftfulde smage, simreretter samt al slags vildt. Den er helt fortræffelig til eksempelvis vildsvin eller den toscanske ret casserole peposo.

 

LIDT OM VINGÅRDEN

Terreno er en historie om en svensk familie, der i 1988 udlever sin drøm om at blive ejer af en vingård. Valget falder på den smukke vingård, Terreno, beliggende i hjertet af Chianti Classico. Familien har stor respekt for vingårdens historie og traditionerne for vinmageri i Chainti, men de bringer også innovative nye tanker til vinfremstillingen, dette mix af tradition og innovativitet, giver helt unikke og smukke vine. Fokusset er langt fra alene på vinmageriet, men isærdeleshed også markarbejdet. Omdrejningspunktet er et ønske om økologisk landbrug, således det bedste druemateriale opnås. Terreno råder over 150 hektar, men producerer kun beskeden 100.000 flasker årligt, hvilket man påtænker at fastholde, så fokusset konstant er på kvalitet og ikke kvantitet.

Terreno fremstiller naturligvis de tradtionelle Chianti vine, men har også gennem årene udviklet deres egen supertoscaner. Derudover produceres der hvidvin, både på traditionelle druesorter, men også med fransk inspiration, samt rosévin. Naturligvis produceres der også den traditionsrige dessertvin for område, vin santo.

Terreno
Via Citille, 4
50022 Greve in Chianti FI
https://terreno.se

Yderligere information

Land

Italien

Område

Chianti

Drue(r)

Cabernet Sauvignon, Malvasia, Merlot, Sangiovese, Trebbiano

Årgang

2016, 2017, 2018, 2019

Landbrug

Økologisk

Producent

Terreno

Vintype

Hvidvin, Rødvin, Smagekasse

Alkohol

12,50%, 14%