Tilbud

Terreno Momento Massimo Super Tuscan IGT 2015

kr.250,00

Koncentreret aroma fuld af mørke bær, urter, kakao og tobak. Fyldig og struktureret vin med en fast syre. Koncentreret mørk frugt med lækker tannin struktur og en fantastisk balance. God i dag, og vinder kun ved yderligere opbevaring.

Passer til kraftige kødretter og især til vildt.

På lager

Varenummer (SKU): 39-01-01-2015 Kategorier: , , , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Terreno Momento Massimo Super Tuscan IGT 2015 er en flot supertoscaner og Terrenos store stolthed. Vinen er lavet på de internationale druersorter: Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot. Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Fokusset er på at skabe en virkelig unik vin, hvorfor Momento Massimo også kun produceres i de bedste årgang. 2015 var en rigtig god årgang i Toscana, og det blev dermed tiende gang, Terreno fremstillede deres supertoscaner. Vinen bliver ligeledes først frigivet efter fire år, dog først når den vurderes klar til det. Årgang 2015 blev frigivet i november 2019. Selvom den nu er frigivet, kan den sagtens opbevares  endnu længere tid, hvilket kun vil udvikle den endnu mere positivt. Høsten foregår manuelt i små kurve. Derefter afstikkes druerne, hvornæst de gærer med maceration i ståltanke, kun med naturgær. Efter gæringen presses druerne og lagres på franske egetræsfade i 24 minder og dernæst mindst 24 måneder på flaske.

Momento Massimo er produceret i følgende årgang: 1995, 1997, 1999, 2001, 2003, 2007, 2008, 2009, 2011, 2015.

 

LIDT OM VINGÅRDEN

Terreno er en historie om en svensk familie, der i 1988 udlever sin drøm om at blive ejer af en vingård. Valget falder på den smukke vingård, Terreno, beliggende i hjertet af Chianti Classico. Familien har stor respekt for vingårdens historie og traditionerne for vinmageri i Chainti, men de bringer også innovative nye tanker til vinfremstillingen, dette mix af tradition og innovativitet, giver helt unikke og smukke vine. Fokusset er langt fra alene på vinmageriet, men isærdeleshed også markarbejdet. Omdrejningspunktet er et ønske om økologisk landbrug, således det bedste druemateriale opnås. Terreno råder over 150 hektar, men producerer kun beskeden 100.000 flasker årligt, hvilket man påtænker at fastholde, så fokusset konstant er på kvalitet og ikke kvantitet.

Terreno fremstiller naturligvis de tradtionelle Chianti vine, men har også gennem årene udviklet deres egen supertoscaner. Derudover produceres der hvidvin, både på traditionelle druesorter, men også med fransk inspiration, samt rosévin. Naturligvis produceres der også den traditionsrige dessertvin for område, vin santo.

Terreno
Via Citille, 4
50022 Greve in Chianti FI
https://terreno.se

Yderligere information

Land

Italien

Område

Chianti

Årgang

2015

Drue(r)

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot

Producent

Terreno

Vintype

Rødvin

Landbrug

Økologisk

Alkohol

14%