Terreno Il Momento Rosso di Toscana IGT 2017

kr.110,00

Vinen fremstår rubinrød, saftig og med en medium fylde med forfriskende bær. Frugtagtig og blomsteragtig duft med antydninger af toscanske urter og tomatkviste. Noter af jordbær og kirsebær. Smag af ​​solmodne kirsebær og violer, der overgår til en udtryksfuld krydret eftersmag. De druetypiske tanniner er behagelige og mødes med et godt og yderst velintegreret syreindhold. Ærlig og yderst velafbalanceret vin. Enorm læskende vin, der gør sig godt til det italienske køkken såsom pizza og pasta, men også helt perfekt til lidt tungere simreretter.

Sidst smagt d. 7. september 2020

 

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 39-01-07-2017 Kategorier: , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Terreno Il Momento Rosso di Toscana IGT 2017 er en lækker, økologisk, toscanske vin, lavet på Sangiovese og Merlot . Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Inden afstikningen håndsorteres druerne endnu engang. Den grundige menneskelig sortering, sikrer at kun det bedste druemateriale ender op i den færdige vin. Gæringen og macerationen foregår i store ståltanke kun med naturgær. Efter gæringen presses druerne. Vinen lagres i 6 måneder på cementtank. Dernæst hældes den på flasker.

VINANMELDELSER

5 stjerner
5 stjerner
5 stjerner, 90p samt bemærkelsen GODT KØB

“Kølig, frisk rød frugt. Her er både hindbær og røde blommer. En god, frisk syre i munden giver intensitet og renhed i længden. Lidt meget syre til sidst.”

LIDT OM VINGÅRDEN

Terreno er en historie om en svensk familie, der i 1988 udlever sin drøm om at blive ejer af en vingård. Valget falder på den smukke vingård, Terreno, beliggende i hjertet af Chianti Classico. Familien har stor respekt for vingårdens historie og traditionerne for vinmageri i Chainti, men de bringer også innovative nye tanker til vinfremstillingen, dette mix af tradition og innovativitet, giver helt unikke og smukke vine. Fokusset er langt fra alene på vinmageriet, men isærdeleshed også markarbejdet. Omdrejningspunktet er et ønske om økologisk landbrug, således det bedste druemateriale opnås. Terreno råder over 150 hektar, men producerer kun beskeden 100.000 flasker årligt, hvilket man påtænker at fastholde, så fokusset konstant er på kvalitet og ikke kvantitet.

Terreno fremstiller naturligvis de tradtionelle Chianti vine, men har også gennem årene udviklet deres egen supertoscaner. Derudover produceres der hvidvin, både på traditionelle druesorter, men også med fransk inspiration, samt rosévin. Naturligvis produceres der også den traditionsrige dessertvin for område, vin santo.

Terreno
Via Citille, 4
50022 Greve in Chianti FI
https://terreno.se

EN LILLE VIDEO OM DENNE VIN

Yderligere information

Land

Italien

Område

Chianti

Producent

Terreno

Drue(r)

Merlot, Sangiovese

Årgang

2017

Vintype

Rødvin

Landbrug

Økologisk

Alkohol

14%