Terreno Chianti Classico Riserva Sillano DOCG 2017

kr.285,00

Flot 100% Sangiovese vin med druer fra helt unikke parceller i 500 meters højde og med en unik jordblanding, der sikrer vinen friskhed og elegance.

På lager

Varenummer (SKU): 39-01-03-2017 Kategorier: , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Terreno Chianti Classico Riserva Sillano DOCG 2017 er det nyeste i Terrenos portifolio – en vin, lavet på de bedste druer. Sillano er en flot  rødvin lavet på den toscanske nationale drue Sangiovese. Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en sydlig hældning, 500 meter over vandet, hvilket er nogle af de højste beliggende vinmarker i hele Chianti Classico. Jordforholdene er helt unikke, da tre forskellige jordarter netop mødes her hvor druerne til Sillano vokser. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Inden afstikningen håndsorteres druerne endnu engang. Den grundige menneskelig sortering, sikrer at kun det bedste druemateriale ender op i den færdige vin. Gæringen og macerationen foregår i store ståltanke kun med naturgær. Efter gæringen presses druerne. Den pressede druemost fra Sangiovese druerne lagres i 24 måneder på store egetrædsfade (2.000 liter). Dernæst hældes den på flasker, der opbevares indtil den vurderes at være drikkemoden, dog mindst 12 måneder. Der produceres blot årligt 5..000 flasker af denne vin.

 

LIDT OM VINGÅRDEN

Terreno er en historie om en svensk familie, der i 1988 udlever sin drøm om at blive ejer af en vingård. Valget falder på den smukke vingård, Terreno, beliggende i hjertet af Chianti Classico. Familien har stor respekt for vingårdens historie og traditionerne for vinmageri i Chainti, men de bringer også innovative nye tanker til vinfremstillingen, dette mix af tradition og innovativitet, giver helt unikke og smukke vine. Fokusset er langt fra alene på vinmageriet, men isærdeleshed også markarbejdet. Omdrejningspunktet er et ønske om økologisk landbrug, således det bedste druemateriale opnås. Terreno råder over 150 hektar, men producerer kun beskeden 100.000 flasker årligt, hvilket man påtænker at fastholde, så fokusset konstant er på kvalitet og ikke kvantitet.

Terreno fremstiller naturligvis de tradtionelle Chianti vine, men har også gennem årene udviklet deres egen supertoscaner. Derudover produceres der hvidvin, både på traditionelle druesorter, men også med fransk inspiration, samt rosévin. Naturligvis produceres der også den traditionsrige dessertvin for område, vin santo.

Terreno
Via Citille, 4
50022 Greve in Chianti FI
https://terreno.se

Yderligere information

Land

Italien

Område

Chianti

Årgang

2017

Drue(r)

Sangiovese

Landbrug

Økologisk

Producent

Domaine Joncy

Vintype

Rødvin

Alkohol

13,50%