Tilbud

Terreno Asofia Chianti Classico DOCG 2015

kr.255,00

På næsen er der urter og toscanske krydderier at finde med et hint af sort te samt de typiske Sangiovese træk som kirsebær og cedertræ. Moderate taniner, der er velbalanceret med frugter og en smule vanilje fra fadet. Finishen er lang og yderst behagelig.

Denne enestående Chianti kan sagtens nydes uden mad, men gør sig også rigtig godt i selskab med efterårets simreretter, samt lagret oste. Et enestående match er en god gang risotto med masser af friskrevet trøffel.

På lager

Varenummer (SKU): 39-01-02-2015 Kategorier: , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Terreno Chianti Classico DOCG 2017 er en flot  rødvin lavet på den toscanske nationale drue Sangiovese . Druerne er nøje udvalgte og fra ejendommens ældste vinstokke, der er 40 år gamle. Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Inden afstikningen håndsorteres druerne endnu engang. Den grundige menneskelig sortering, sikrer at kun det bedste druemateriale ender op i den færdige vin. Gæringen og macerationen foregår i store ståltanke kun med naturgær. Efter gæringen presses druerne. Hele vinificeringen foregår uden nogen tilsætningsstoffer, ligesom der kun anvendes en smule sulfitter ved flaskning. Den pressede druemost fra Sangiovese druerne lagres i 30 måneder på italienske store fade (3.000 liter). Efter lagringen hældes den på flasker, der opbevares indtil den vurderes at være drikkemoden, dog mindst 12 måneder. Der produceres årligt 3.500 flasker af denne vin.

 

LIDT OM VINGÅRDEN

Terreno er en historie om en svensk familie, der i 1988 udlever sin drøm om at blive ejer af en vingård. Valget falder på den smukke vingård, Terreno, beliggende i hjertet af Chianti Classico. Familien har stor respekt for vingårdens historie og traditionerne for vinmageri i Chainti, men de bringer også innovative nye tanker til vinfremstillingen, dette mix af tradition og innovativitet, giver helt unikke og smukke vine. Fokusset er langt fra alene på vinmageriet, men isærdeleshed også markarbejdet. Omdrejningspunktet er et ønske om økologisk landbrug, således det bedste druemateriale opnås. Terreno råder over 150 hektar, men producerer kun beskeden 100.000 flasker årligt, hvilket man påtænker at fastholde, så fokusset konstant er på kvalitet og ikke kvantitet.

Terreno fremstiller naturligvis de tradtionelle Chianti vine, men har også gennem årene udviklet deres egen supertoscaner. Derudover produceres der hvidvin, både på traditionelle druesorter, men også med fransk inspiration, samt rosévin. Naturligvis produceres der også den traditionsrige dessertvin for område, vin santo.

Terreno
Via Citille, 4
50022 Greve in Chianti FI
https://terreno.se

Yderligere information

Land

Italien

Område

Chianti, Chianti Classico

Drue(r)

Sangiovese

Producent

Terreno

Vintype

Rødvin

Årgang

2015

Landbrug

Økologisk

Alkohol

14%