Tilbud

Terreno Rosato di Toscana IGT 2019

kr.95,00

Aroma af røde bær og urter. Vinen har en delikat smag af modne kirsebær med en dejlig citrustone. Vinen er tør med en god længde samt en god syre. Denne rosévin er perfekt som aperitif på terrassen i sommervarmen, men kan også sagtens bruges til letter retter. Den er især lækker med den toscanske brødsalat Panzanella eller en frisk sommersalt med mozzarella, tomater og basilikum.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 39-01-09-2019 Kategorier: , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Terreno Rosato di Toscana 2019 er en lækker, økologisk, toscanske rosévin, lavet på den toscanske nationaledrue, Sangiovese. Druerne vokser på terrasse inddelt plantager med en syd /sydvestlig hældning, 350 meter over vandet. Jorden er stenet og består hovedsageligt af skiferholdig Galestro. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Inden afstikningen håndsorteres druerne endnu engang. Den grundige menneskelig sortering, sikrer at kun det bedste druemateriale ender op i den færdige vin. Druerne presses hvorefter de gøres i store ståltanke kun med naturgær. Efter gæringen lagres vinen i 6 måneder på cementtank. Dernæst hældes den på flasker.

 

LIDT OM VINGÅRDEN

Terreno er en historie om en svensk familie, der i 1988 udlever sin drøm om at blive ejer af en vingård. Valget falder på den smukke vingård, Terreno, beliggende i hjertet af Chianti Classico. Familien har stor respekt for vingårdens historie og traditionerne for vinmageri i Chainti, men de bringer også innovative nye tanker til vinfremstillingen, dette mix af tradition og innovativitet, giver helt unikke og smukke vine. Fokusset er langt fra alene på vinmageriet, men isærdeleshed også markarbejdet. Omdrejningspunktet er et ønske om økologisk landbrug, således det bedste druemateriale opnås. Terreno råder over 150 hektar, men producerer kun beskeden 100.000 flasker årligt, hvilket man påtænker at fastholde, så fokusset konstant er på kvalitet og ikke kvantitet.

Terreno fremstiller naturligvis de tradtionelle Chianti vine, men har også gennem årene udviklet deres egen supertoscaner. Derudover produceres der hvidvin, både på traditionelle druesorter, men også med fransk inspiration, samt rosévin. Naturligvis produceres der også den traditionsrige dessertvin for område, vin santo.

Terreno
Via Citille, 4
50022 Greve in Chianti FI
https://terreno.se

Yderligere information

Land

Italien

Område

Chianti

Drue(r)

Sangiovese

Producent

Terreno

Vintype

Rosévin

Årgang

2019

Landbrug

Økologisk

Alkohol

12,50%