La Bicicleta Voladora 2020

kr.110,00

Let og frisk vin med en god saftig fornemmelse. Aromatisk og ærlig vin med noter af røde frugter og med en snert af peber. Delikat syre i en god balance med vinens frugt. Perfekt vin bare i glasset for sig selv eller til mad.

På lager

Varenummer (SKU): 34-02-01-2020 Kategorier: , , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

La Bicicleta Voladora 2020 er en skøn rødvin fra det spanske vinområde Rioja. Vinen er hovedsageligt lavet på Tempranillo druen og toppet med lidt Viura – og ja Viura er en hvidvinsdrue, den bidrager med friskhed til vinen. Druerne er høstet fra de sydvendte to parceller: Los Riscos og La Hoya, der ligger 335-359 m. over havets overflade. Vinmarkerne er meget stenet og består af leret kalksten i meget dybe lag.

Vinhøsten er foregået den anden uge i september 2020. Høsten foregår manuelt med en streng sortering. Druerne bringes til vineriet hvor stilkene og blade sorteres fra. Gæringen foregår spontant sammen med drueskallerne (maceration) i 4 dage ved en temperatur på 21°C. Der er foretaget forsigtig pumping over, for at undgå for meget ekstraktion. Vinen har undergået malolaktisk omdannelse. Vinen er lagret i 8 måneder på delvis amphora, cement tanke og “Flextank” ægge-formede tanke.

Vinen er ikke filtreret og flasket i may 2021, hvor der er tilsat minimal svovl.

LIDT OM VINGÅRDEN

La Bicicleta Voladora er et nyere projekt i Rioja med den første høst i 2015. Vinprojektet drives af Germán R. Blanco. i samarbejde med dygtige folk, her især Javier Colio, der er en erfaren vinmager i området. Vinhuset holder til i Rioja regionen Navarra. Husets filosofi er økologisk arbejde i vinmarkerne og så lidt menneskelig intervention i vinfremstillingen i vinkælderen. Målet er at lade druernes voksested og deres klimatiskeforhold stå rent i de endelig flasker. Huset laver friske, saftige vine lavet på “glade” druer uden noget kemi og fad noter, druerne skal skinne igennem, hvorfor lagring sker på neutrale tanke. Selvom vinene er rene og let tilgængelig er de stadigvæk komplekse og fyldt med masser af lag og noter.

Yderligere information

Land

Spanien

Område

Rioja

Underområde

Navarra

Drue(r)

Macabeo, Tempranillo

Producent

La Bicicleta Voladora

Vintype

Rødvin

Årgang

2020

Landbrug

Økologisk

Alkohol

13%