Tilbud

Domaine Joncy Granit Bourgogne blanc 2020

kr.100,00

Frisk og læskende vin med subtile citrusaromaer og noter af hvide blomster og hasselnødder. En lille smule fedme med noter af honning og fersken. Alt sammen i en lækker balance. Vinen har en smuk mat guldfarve og en delikat mineralsk finesse på ganen.

Perfekt til lette forretter, hvidt kød og fisk.

 

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 33-01-14-2020 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

Lidt om vinen

Domaine Joncy Granit Bourgogne blanc er en lækker hvidvin lavet på Chardonnay. Druerne vokser i byen Quincié på et terroir bestående af granit og skifer. Vinstokkene er 15 år, men på trods af deres unge alder leverer de fantastisk kvalitet. Vinmarken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Vinen undergår maceration i en dag, hvorefter den alkoholiske gæring påbegyndes ved en lav temperatur. Vinen lageres i 4 måneder på cementtanke, før den hældes på flasker.

Lidt om vingården

Domaine Joncy er en fantastisk vingård beliggende i Quincié i Beaujolais. Vinhusets historie starter tilbage i 1619 og har været ejet af familiens generationer lige siden. I dag ejes og drives Domaine Joncy af ægteparret Guillaume og Sophie sammen med deres to sønner Paul og Victor. Vinfremstilling foregår på domainets eget vineri, der er traditionel med macération carbonique, men også har moderne tiltag, hvilket giver unikke vine. Det traditionelle håndværk fastholdes både i vinfremstillingen samt i vinmarkerne. Vinhuset råder over 25 hektar, der alle er under konvertering til at være biodynamisk iht. Ecocerts certificering. Huset har vinmarker i Beaujolais-Villages, Quincié, Côte de Brouilly, Morgon, Régnié og Chiroubles. De anvendte druesorter er gamay, chardonnay og pinot noir. Husets primære fokus er at fremhæve druernes terroir i alle deres vine, hvorfor markerne og biodiversiteten respekteres meget, hvilket ses i det vilde græs og blomster, der vokser mellem vinstokkene, ligesom Guillaume flittigt anvender sin hest til arbejdet i markerne.

DOMAINE JONCY
249 route du Chavagnon
69430 Quincié-en-Beaujolais
https://www.domaine-joncy.com

EN LILLE VIDEO OM DENNE VIN

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Beaujolais, Bourgogne

Underområde

Quincié

Producent

Domaine Joncy

Vintype

Hvidvin

Drue(r)

Chardonnay

Årgang

2020

Landbrug

Under konverting til biodynamik

Alkohol

13%