FentVi Negrella 2022

kr.250,00

Udseende: Lys lilla

Duft: Aroma af røde frugter og balsamiske noter, som er karakteristiske for druesorten.

Smagsoplevelse: Frisk og “de capa baja” med struktur og en behagelig finish.

Kun 1 tilbage på lager

Varenummer (SKU): 34-04-03-2022 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

FentVi Negrella 2022: Navnet “Negrella” henviser til den sjældne druesort, som vinen er lavet af. Den har faktisk to navne: “Callet Negrella” eller “Callet de Cas Concos”. Cas Concos er et område på Mallorca, hvor sorten blev genopdaget på en af de ældste og forladte vingårde på øen. Alderen på denne vingård var også årsagen til, at beslutningen blev truffet om at afprøve sorterne på dette specifikke område.

Producent FentVi

Område Druerne stammer fra ejendommen “Can Baratat”, der ligger i området “Sa Serra” i kommunen Llubi. Det ligger midt på Mallorca, og vinmarken ligger på en let skråning (4%) med sydøstlig orientering.

Druetype 100% Callet Negrella

Analytiske data Vol. – 12.96% ꟾ Vinstenssyre – 5.5 g/L ꟾ pH 3.80 ꟾ Sukker 0 g/L

Dyrkning i overensstemmelse med parametrene for økologisk landbrug med mekanisk ukrudtsbekæmpelse (uden herbicider) og økologisk gødning. Der prioriteres forebyggende behandlinger, der er mindre aggressive over for planter, fauna og miljøet. Espaliersystem: dobbelt cord Royat, enkelt og dobbelt Guyot med en tæthed på 4000 planter/ha.

Jordbond “Blanquer”. Dyb, fattig jord med stor vandretentionsevne og højt indhold af calcium. Denne type jord er ideel til varme klimaer, da den muliggør forlængelse af modningen, hvilket igen gør det muligt at opnå friske vine med moderat alkohol og markant syre. Kalkholdig siltsten.

Klima Klassisk Middelhavsklima med varme og tørre somre og koncentreret nedbør om foråret og især om efteråret.

Klima for årgangen Kold og tør vinter. Foråret var meget varmt med en hedebølge allerede i juni. Sommeren, der fulgte, var meget varm og tør. Kort sagt, et ekstremt varmt år med vandmangel, lavere produktion og en høst, der blev udført 15 dage tidligere end normalt. Druerne var dog i perfekt sundhedstilstand.

Vinifikation Manuel høst i kasser à 15 kg den 22. august 2022.

24 timer i køling ved 5°C.

Inkuberet med 25% hele drueklaser, resten blev afstilket og inkuberet ved tyngdekraft. Let presning fulgte gæringen efter 14 dage i kontakt med skindene.

Efter gæringen lader vi vinen være i kontakt med sin “bundfald” (sediment) i løbet af vintermånederne for at stabilisere vinen og øge kompleksiteten. Endelig, efter en let filtreringsproces, tappes vinen på flaske.

Flasket maj 2023. Der er lavet i alt 493 flasker.

 

 

Yderligere information

Land

Spanien

Område

Mallorca

Årgang

2022

Alkohol

13%

Drue(r)

Callet

Flaskestørrelse

750 ml

Producent

Fentvi

Vintype

Rødvin

Landbrug

Økologisk