FentVi Moneot Rose 2022

kr.225,00

Udseende: Lys rosa.

Næse: Aromatiske noter af røde frugter, stenfrugt og en let blomstret tone.

Smag: Frisk og fyldig med en let bitterhed, der giver en lang og vedvarende

På lager

Beskrivelse

Moneot Rosé 2022 er en fortryllende vin med en udfordrende og legende natur. Navnet “Fer es Moneot” i Mallorcansk betyder omtrent “at fjolle rundt” eller “lave sjov med sig selv”. Det refererer også til det mallorcanske kortspil, hvor “Moneot” er det næstbedste kort, men det slår ofte spilleren med det bedste kort. Denne vin udtrykker på smuk vis den fornøjelige og uventede karakter af Moneot.

Producent: FentVi

Oprindelsesbetegnelse: Vi de la Terra Mallorca

Område: Druerne høstes fra ejendommen “Can Baratat,” der ligger i området “Sa Serra” i Llubi kommune. Dette område er centralt beliggende på Mallorca, og vinmarken er let skrående (4%) med sydøstlig orientering.

Druemix: Moneot Rosé består af 70% Giró Ros, 20% Mantonegre og 10% Malvasia de Banyalbufar. Disse druer bidrager med forskellige nuancer af grå, røde og hvide druer.

Analytiske data: Alkoholindhold – 13,4%, vinsyre – 5,3 g/L, pH – 3,59, sukker – 0 g/L

Vinavl: Dyrkning følger principperne for økologisk landbrug med mekanisk ukrudtsbekæmpelse (uden herbicider) og økologisk gødning. Forebyggende behandlinger, der er mindre skadelige for planter, fauna og miljø, prioriteres. Vinstokkene er beskåret i en dobbelt cord Royat, enkelt og dobbelt Guyot, med en densitet på 4000 planter/hektar.

Jord: “Blanquer” – dyb, fattig jord med stor vandretentionsevne og en høj indhold af calcium. Denne jordtype er ideel til varme klimaer, da den muliggør en forlængelse af modningen, hvilket igen giver friske vine med moderat alkohol og markant syre. Jordtypen er kalkholdig skifermudder.

Klima: Klassisk middelhavsklima med varme og tørre somre samt koncentreret nedbør om foråret og især om efteråret.

Klima for årgangen: Kold og tør vinter. Foråret var meget varmt med en hedebølge allerede i juni. Den efterfølgende sommer var meget varm og tør. Alt i alt var det et ekstremt varmt år med vandmangel, mindre produktion og en høst, der blev udført 15 dage tidligere end normalt. Druerne var dog i perfekt sundhedstilstand.

Vinfremstilling: Druerne høstes manuelt i kasser på 15 kg. Giró Ros og Mantonegre den 10. august og Malvasia den 13. august 2022.

Druerne køles ned i 24 timer ved 5°C. Derefter presses de direkte i kolde forhold for at udvinde kun de mest interessante dele af druerne. Der følges af en let afklaring og præcipiteringsproces for at bevare mosten i en passende tilstand og derefter en samgæring af de tre druesorter ved kontrolleret temperatur (ikke for kold). Mantonegre-druerne gærer i mosten fra de andre druer.

Efter gæringen forbliver vinen i kontakt med sin “bundfald” (sediment) i løbet af vintermånederne for at stabilisere vinen og tilføre kompleksitet. Til sidst, efter en let filtreringsproces, tappes vinen på flasker.

Flasket april 2023. Der er lavet i alt 666 flasker af vinen.

Yderligere information

Land

Spanien

Område

Mallorca

Årgang

2022

Alkohol

13,50%

Drue(r)

Giró Ros, Malvasia de Banyalbufar, Manto Negro

Flaskestørrelse

750 ml

Producent

Fentvi

Vintype

Rosévin

Landbrug

Økologisk