Domaine Pignier Sauvageon 2018

kr.395,00

Pale guldfarvet i glasset, næse af eksotiske og rødfarvet frugter med al Savagnins store aromatiske rigdom. Frisk og livlig men samtidigt yderst blød og elegant i munden.

Bør serveres ved 12°C og kan med fordel nydes til forretter og grillet fisk.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 33-03-03-2018 Kategorier: , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Domaine Pignier Sauvageon 2018 er en skøn hvidvin fra det lille familieejet vinhus, Domaine Pignier. Vinen udelukkende lavet på Savagnin druen

Savagnin druerne vokser i Val de Vallière gorge med sydlig eksponering. Jordbunden består af kalksten og mergel med noget skifer. Vindyrkningen foregår efter biodynamiske metoder, hvilket omfatter nedgravning af kohorn fyldt med gødning, silica og urtete. Udbytterne holdes lave, (25Hl/Ha) for at opnå en mere koncenteret og kompleks druesaft. Høsten foregår manuelt med en streng sortering, således kun det bedste druemateriale medtages til vineriet. Høsten foregår ligeledes i små kurve, så druerne ikke maser hinanden og dermed kan anvendelsen af svovl holdes på et meget lavt niveau.

Druerne presses langsomt for at undgå for meget ekstraktion. Druerne kommes dernæst på ægge formede tanke, blot med den naturlig gær og uden nogen tilsætning af svovl. Efter gæringen foregår lagringen i det samme “æg” i 16 måneder. Vinen flaskes på en “blomsterdage” efter månekalenderen.

Sulfitter: 40mg/L

 

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Pignier er et skønt familiejet vinhus, der i dag er ejet af 3 søskende, der udgør den 7. generation i familien. Domaine Pigniers histore kan spores tilbage til det 13. århundrede. Vinhuset holder til i landsbyen Montaigu, der ligger sydøst fra Lons-le-Saunier – 40 km syd fra Arbois.

De tre søskende, Marie-Florence, Antoine og Jean-Etienne er et rigtig godt partnerskab, da de deler de forskellige arbejdsopgaver på vingården mellem sig. Således har de både styr på administrationen og naturligvis det vigtigste – vindyrkningen og vinificeringen i kælderen. På trods af de forskellige arbejdsopgaver, har hele familien en klar og fælles vision og målsætning for deres vine. Vinene skal stråle af naturen og det smukke landskab, hvor i de vokser. Domaine Pignier har en meget naturlig tilgang til både markarbejet og arbejdet i kælderen, ligesom huset både er certificeret økologisk og DEMETER biodynamik. Gæringen er spontan og der bruges minimal svovl.

Domaine Pignier råder over 13 hektarer og er de eneste, der har vinmarker på skråningerne i Montaigu. Alle vinstokke er plantet indenfor Côte du Jura. Druerne udgør de traditionelle Savagnin, Trousseau og Poulsard ligesom de også har Gamy Blanc.

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Jura

Underområde

Montaigu

Drue(r)

Savagnin

Producent

Domaine Pignier

Vintype

Hvidvin

Årgang

2018

Landbrug

Biodynamisk

Alkohol

13,50%