Tilbud

Domaine la Péquélette Carton Rouge

Original price was: kr.125,00.Current price is: kr.65,00.

Flot biodynamisk Côtes du Rhônes vine fra den lille producent Domaine la Péquélette. Lavet på primært Grenache samt lidt Syrah. Aroma af røde frugter, hindbær jordbær samt en snert af solbær. En smule sød pibetobak og lakrids, en lille røget fornemmelse. Solid krop med en god struktur og en god prikkende syre, der dog er godt integreret. En vin med en delikat balance.

Smagt d. 23.08.2020

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 33-05-01-0000 Kategorier: , , , , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Carton Rouge er en skøn rødvin fra den lille producent Domaine la Péquélette. Vinen er klassificeret Côtes du Rhône. Vinen er hovedsageligt lavet på Grenache druen (95%) tilsat lidt Syrah (5%). Druerne er fra 10-45 år gamle vinstokke, der vokser på nordøst, øst vendte parceller i en højde på 250-350 meter over havet. Jorden er stenet og består af ler og kalksten. Cédric er meget biodynamisk orienteret, hvorfor der vokser godt med naturgræs mellem vinrækkerne, ligesom de biodynamisk præparater (kohorn og gødekompost), anvendes efter månekalenderen. Vinhøsten foregår manuelt i små kurve, med en streng sortering. Maceration og gæring i 14 dage i betontanke, kun med den naturliggær. Grundet dårlig vejrforhold i 2018, blev høsten ganske lille. Derfor valgte Cédric at lave en blend af den lille høst fra 2018 samt cuveer fra 2017 og 2015 for at opnå et tilfredsstillende resultat.

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine la Péquélette er en mindre producent beliggende i Vinsbores i syd-Rhône, hvilket navnet også bekræftet, da det på provencalsk betyder Den lille. Domaine la Péquélette ejes og drives af Cédric Guillaume Corbin. Tidligere leverede Cédric druer til vincooperativet La Vinsobraise, men valgte i 2006 at producere sin egen vine.Det primære fokus er på markarbejdet, for med de bedste druer fås også den bedste vin. Cédric er en stærk tilhænger af det naturlig, hvorfor domainet også er certificeret biodynamisk iht. Demeter kravene. Cédric er meget overbevist om, at biodynamik er vejen frem. Han anvender også flittigt kohorn fyldt med gødning, ligesom hans arbejde styres nøje efter månekalenderen. Cédric producerer Côtes du Rhône klassificeret vine samt Vinsobres. På husets blot 6 hektar marker er der plantet de traditionelle Rhône druer: Grenache, Syrah, Mourvèdre samt Carignan. Udover vindyrkning og vinproduktion, har Domaine la Péquélette også en produktion af olivenolie fra egne træer, ligesom de samler trøfler fra deres egetræer.

DOMAINE LA PÉQUÉLETTE
Le plan de Moye
26110 Vinsobres
http://www.lapequelette.fr

 

En lille video om denne vin

 

 

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Côtes du Rhône

Underområde

Vinsobres

Drue(r)

Grenache, Syrah

Producent

Domaine la Péquélette

Vintype

Rødvin

Landbrug

Biodynamisk

Årgang

NV

Alkohol

14,50%