Domaine Joncy Régnié La Pierre 2018

kr.155,00

Næsen er blomstret og med noter af tyggegummi, jordbær, kirsebær og hindbær samt en lille krydret undertone. Meget saftig vin med en delikat mineralitet og en enestående balance. Denne dejlige vin drikker enormt godt og skal blot køles lidt ned og hældes i store glas. En sand fornøjelse!

Perfekt til varme forretter, hvidt kød og fisk – ja du læste rigtig. Rød Beaujolais er et fantastisk match til fisk. Især fantastisk til nogle gode pølser på grillen og al verdens lækker charcuteri.,

 

På lager

Varenummer (SKU): 33-01-15-2018 Kategorier: , , Tag:

Beskrivelse

Lidt om vinen

Domaine Joncy Régnié La Pierre er en yderst delikat rød Beaujolais vin fra Régnié, et af de 10 cru’er i Beaujolais appellationen. Vinen er lavet på gamay druen og kommer fra 40 år gammel vinstokke i et terroir bestående af mudret granit. Marken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Druerne høstes manuelt med en streng sortering, således kun det bedste drue materiale medtages til vineriet. Macerationen forgår semi carbonique i 20 dage, hvorefter vinen lagres i 11 måneder i betontanke.

VINANMELDELSER

5 stjerner
5 stjerner
5 stjerner, 90p samt bemærkelsen GODT KØB

“Koncentreret næse med vilde urter og moden, mørk bærfrugt. Flot koncentration og balanceret syre. Dybde i smagen, som samtidig giver en rig og lang mundfylde. .”

90 point, WineMag.com

“This wine is ripe, with dense red fruits and a rich texture. Now in conversion to organic status, the estate already produces wines that have purity and concentration. Drink the wine from late 2020”

90 point, James Suckling 

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Joncy er en fantastisk vingård beliggende i Quincié i Beaujolais. Vinhusets historie starter tilbage i 1619 og har været ejet af familiens generationer lige siden. I dag ejes og drives Domaine Joncy af ægteparret Guillaume og Sophie sammen med deres to sønner Paul og Victor. Vinfremstilling foregår på domainets eget vineri, der er traditionel med macération carbonique, men også har moderne tiltag, hvilket giver unikke vine. Det traditionelle håndværk fastholdes både i vinfremstillingen samt i vinmarkerne. Vinhuset råder over 25 hektar, der alle er under konvertering til at være biodynamisk iht. Ecocerts certificering. Huset har vinmarker i Beaujolais-Villages, Quincié, Côte de Brouilly, Morgon, Régnié og Chiroubles. De anvendte druesorter er gamay, chardonnay og pinot noir. Husets primære fokus er at fremhæve druernes terroir i alle deres vine, hvorfor markerne og biodiversiteten respekteres meget, hvilket ses i det vilde græs og blomster, der vokser mellem vinstokkene, ligesom Guillaume flittigt anvender sin hest til arbejdet i markerne.

DOMAINE JONCY
249 route du Chavagnon
69430 Quincié-en-Beaujolais
https://www.domaine-joncy.com

EN LILLE VIDEO OM DENNE VIN

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Beaujolais

Underområde

Régnié

Producent

Domaine Joncy

Vintype

Rødvin

Drue(r)

Gamay

Årgang

2018

Landbrug

Under konverting til biodynamik

Alkohol

13%