Tilbud

Domaine Joncy Régnié 2016

DKK160,00 DKK120,00

Smidig gourmetvin som en kurv fyldt med rød frugt ledsaget af en krydret og mineralsk note. Vinen fremstår med en meget smuk rubinfarve. Subtil balance på ganen.

Perfekte til varme forretter, hvidt kød og fisk – ja du læste rigtig. Rød Beaujolais er et fantastisk match til fisk.

Ikke på lager

Kategorier: , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Domaine Joncy Régnié 2016 er en yderst delikat rød Beaujolais vin fra Régnié, et af de 10 cru’er i Beaujolais appellationen. Vinen er lavet på gamay druen og kommer fra 60 år gammel vinstokke i et terroir bestående af mudret granit. Marken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. I vineriet foregår macerationen semi carbonique i 20 dage med remontage hver anden dag for at opnå mere ekstration, hvorefter vinen lagres i 6 måneder i cementtanke, inden den tappes på flasker.

 

VINANMELDELSER

5 stjerner
5 stjerner, 90p samt bemærkelsen GODT KØB

“Koncentreret næse med vilde urter og moden, mørk bærfrugt. Flot koncentration og balanceret syre. Dybde i smagen, som samtidig giver en rig og lang mundfylde. .”

90 point, WineMag.com

“This wine is ripe, with dense red fruits and a rich texture. Now in conversion to organic status, the estate already produces wines that have purity and concentration. Drink the wine from late 2020”

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Joncy er en fantastisk vingård beliggende i Quincié i Beaujolais. Vinhusets historie starter tilbage i 1619 og har været ejet af familiens generationer lige siden. I dag ejes og drives Domaine Joncy af ægteparret Guillaume og Sophie sammen med deres to sønner Paul og Victor. Vinfremstilling foregår på domainets eget vineri, der er traditionel med macération carbonique, men også har moderne tiltag, hvilket giver unikke vine. Det traditionelle håndværk fastholdes både i vinfremstillingen samt i vinmarkerne. Vinhuset råder over 25 hektar, der alle er under konvertering til at være biodynamisk iht. Ecocerts certificering. Huset har vinmarker i Beaujolais-Villages, Quincié, Côte de Brouilly, Morgon, Régnié og Chiroubles. De anvendte druesorter er gamay, chardonnay og pinot noir. Husets primære fokus er at fremhæve druernes terroir i alle deres vine, hvorfor markerne og biodiversiteten respekteres meget, hvilket ses i det vilde græs og blomster, der vokser mellem vinstokkene, ligesom Guillaume flittigt anvender sin hest til arbejdet i markerne.

DOMAINE JONCY
249 route du Chavagnon
69430 Quincié-en-Beaujolais
https://www.domaine-joncy.com

Yderligere information

Land

Frankig

Område

Beaujolais

Underområde

Régnié

Drue(r)

Gamay

Producent

Domaine Joncy

Vintype

Rødvin

Årgang

2016

Landbrug

Under konverting til biodynamik

Alkohol

13%