Tilbud

Domaine Joncy Morgon Bois des Lys 2018

kr.115,00

Denne Morgon fra Domaine Joncy fremstår lidt mørkere i glasset end mange andre Beaujolais vine, hvilket skyldes, at Morgon generelt leverer lidt kraftigere og mere struktureret vine i Beaujolais regionen. Vinen er stadigvæk transparent nok til at stilken kan anes, men samtidigt med en tydelig mørkere koncentration og et lille lilla skær i kanten.

På næsen fornemmes de primære frugter, her især aromaer af kirsebær og mørke blommer. Næsen er kompleks og med hint af kostald, svampekompot og underskov samt en undertone af læder og lakrids. Det hele omfavnes blidt af en klassisk Beaujolais tyggegummi note, men uden at blive tutti frutti agtig.  En virkelig indbydende og spændende næse, der allerede fremstår lettere udviklet, men fortsat har et stort lagringspotentiale.

Vinen har i munden en tydelig struktur med et lettere tanninbid, der er velafbalanceret med frugtaromaer og en lille lakridsnote. Den har en dejlig læskende fornemmelse og lander meget fløjsblødt på tungen og i svælget, når den synkes. Det hele er bundet ind med en meget behagelig syre, der giver en forfriskende og vedhængende eftersmag.

Morgon er den Cru vin i Beaujolais der er mest oplagt til lagring. Denne vin kan sagtens lagres i op til 15 år, hvor udviklingen vil være spændende at følge, men den er bestemt også drikkemoden nu med et godt bid og helt exceptionelt sammen med noget lækkert mad og godt selskab.

Perfekt vin til rødt kød, sammenkogte retter og oste.

Smagt d. 13. september 2020.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 33-01-05-2018 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Domaine Joncy Morgon Bois des Lys 2018 er en flot Beaujolais rødvin lavet 100% gamay druen. Druerne er fra 80 år gamle vinstokke fra vinmarken Bois des Lys i Morgon, et af de 10 cru’er i Beaujolais appellationen. Terroiret i Bois des Lys består af lyserød granit. Vinmarken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. I vineriet foregår macerationen semi carbonique i 20 dage, hvorefter vinen lagres i 11 måneder i betontanke, inden den tappes på flasker.

VINANMELDELSER

93 point, WineMag.com

“From the Joncy family, Beaujolais winemakers since 1619, this small plot of old vines has produced a ripe, ageworthy wine. Properly textured and full of tannins, the wine has a way to go before maturity. Black-currant fruits give it freshness and acidity that will push the development forward. Drink from 2021”

93 point, WineMag.com

“From 70-year-old vines, this limited-production wine comes from an estate that has been in the hands of the same family since 1619. Rich tannins and black-cherry fruits are lifted and given extra dimension by the wine’s fresh edge. This bold, ripe wine will repay another year, so drink from 2020”

90 point, James Suckling 

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Joncy er en fantastisk vingård beliggende i Quincié i Beaujolais. Vinhusets historie starter tilbage i 1619 og har været ejet af familiens generationer lige siden. I dag ejes og drives Domaine Joncy af ægteparret Guillaume og Sophie sammen med deres to sønner Paul og Victor. Vinfremstilling foregår på domainets eget vineri, der er traditionel med macération carbonique, men også har moderne tiltag, hvilket giver unikke vine. Det traditionelle håndværk fastholdes både i vinfremstillingen samt i vinmarkerne. Vinhuset råder over 25 hektar, der alle er under konvertering til at være biodynamisk iht. Ecocerts certificering. Huset har vinmarker i Beaujolais-Villages, Quincié, Côte de Brouilly, Morgon, Régnié og Chiroubles. De anvendte druesorter er gamay, chardonnay og pinot noir. Husets primære fokus er at fremhæve druernes terroir i alle deres vine, hvorfor markerne og biodiversiteten respekteres meget, hvilket ses i det vilde græs og blomster, der vokser mellem vinstokkene, ligesom Guillaume flittigt anvender sin hest til arbejdet i markerne.

DOMAINE JONCY
249 route du Chavagnon
69430 Quincié-en-Beaujolais
https://www.domaine-joncy.com

EN LILLE VIDEO OM DENNE VIN

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Beaujolais

Underområde

Morgon

Producent

Domaine Joncy

Vintype

Rødvin

Drue(r)

Gamay

Årgang

2018

Landbrug

Under konverting til biodynamik

Alkohol

13%