Tilbud

Domaine Joncy L’Instant Rosé 2019

kr.80,00

Sødmefuld rosévin, men med en god syrebalance. Rosévinen fremstår med aromaer af hindbær og ferskener. Den har en lyserosa farve og en delikat finesse på ganen. Den er dejlig forfriskende.

Meget forfriskende som aperitif. Oplagt ledsager til lyst grillet kød, skaldyr eller salater.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 33-01-07-2019 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Domaine Joncy L’Instant Rosé 2019 er en flot, forfriskende rosévin fra Beaujolais. Vinen er lavt 100% på Gamay druen. Druerne er fra 40 år gamle vinstokke fra vinmark i kommunen Charentay. Terroiret består af kalksten og ler. Vinmarken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Macerationen forgår kun i en nat, for at trække en smule farve, således den helt rigtige rosévin farve opnås. Gæringen foregår ved en kontrolleret lav temperatur, således der opnås en delikat friskenhed og gode frugt aromaer. Vinen lageres i cementtanke i tre måneder, inden den flaskes.

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Joncy er en fantastisk vingård beliggende i Quincié i Beaujolais. Vinhusets historie starter tilbage i 1619 og har været ejet af familiens generationer lige siden. I dag ejes og drives Domaine Joncy af ægteparret Guillaume og Sophie sammen med deres to sønner Paul og Victor. Vinfremstilling foregår på domainets eget vineri, der er traditionel med macération carbonique, men også har moderne tiltag, hvilket giver unikke vine. Det traditionelle håndværk fastholdes både i vinfremstillingen samt i vinmarkerne. Vinhuset råder over 25 hektar, der alle er under konvertering til at være biodynamisk iht. Ecocerts certificering. Huset har vinmarker i Beaujolais-Villages, Quincié, Côte de Brouilly, Morgon, Régnié og Chiroubles. De anvendte druesorter er gamay, chardonnay og pinot noir. Husets primære fokus er at fremhæve druernes terroir i alle deres vine, hvorfor markerne og biodiversiteten respekteres meget, hvilket ses i det vilde græs og blomster, der vokser mellem vinstokkene, ligesom Guillaume flittigt anvender sin hest til arbejdet i markerne.

DOMAINE JONCY
249 route du Chavagnon
69430 Quincié-en-Beaujolais
https://www.domaine-joncy.com

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Beaujolais

Underområde

Charentay

Producent

Domaine Joncy

Vintype

Rosévin

Drue(r)

Gamay

Årgang

2019

Landbrug

Under konverting til biodynamik

Alkohol

12,50%