Domaine Joncy La Trad’Nature Côte de Brouilly 2014

kr.215,00

Naturvin, hvor vinstokkenes terroir virkelig træder frem på næsen. Vinen har en smuk rubinfarve med lilla refleksioner. Denne vin trænger ind i naturens hemmeligheder

Går fantastisk med rødt kød, vildt samt charcuteri og oste.

På lager

Varenummer (SKU): 33-01-02-2014 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Domaine Joncy La Trad’Nature Côte de Brouilly 2014 er en flot Beaujolais rødvin lavet 100% gamay druen. Druerne er fra 50 år gamle vinstokke fra vinmarker i Côte de Brouilly, et af de 10 cru’er i Beaujolais appellationen. Terroiret består af blåt granit. Vinmarken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Macerationen carbonique i 15 dage, hvorefter vinen lagres i 11 måneder i betontanke. Vinen er ikke filteret. Gæring foregår med naturgær og der tilsættes ingen svovl.

VINANMELDELSER

90 point, WineMag.com

“Made from organically grown grapes and without added sulfur, this wine is all about ripe fruitiness. Aged four years, the wine is mature while still deliciously fresh. It shows a slight oxidative aftertaste along with the cherry acidity”

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Joncy er en fantastisk vingård beliggende i Quincié i Beaujolais. Vinhusets historie starter tilbage i 1619 og har været ejet af familiens generationer lige siden. I dag ejes og drives Domaine Joncy af ægteparret Guillaume og Sophie sammen med deres to sønner Paul og Victor. Vinfremstilling foregår på domainets eget vineri, der er traditionel med macération carbonique, men også har moderne tiltag, hvilket giver unikke vine. Det traditionelle håndværk fastholdes både i vinfremstillingen samt i vinmarkerne. Vinhuset råder over 25 hektar, der alle er under konvertering til at være biodynamisk iht. Ecocerts certificering. Huset har vinmarker i Beaujolais-Villages, Quincié, Côte de Brouilly, Morgon, Régnié og Chiroubles. De anvendte druesorter er gamay, chardonnay og pinot noir. Husets primære fokus er at fremhæve druernes terroir i alle deres vine, hvorfor markerne og biodiversiteten respekteres meget, hvilket ses i det vilde græs og blomster, der vokser mellem vinstokkene, ligesom Guillaume flittigt anvender sin hest til arbejdet i markerne.

DOMAINE JONCY
249 route du Chavagnon
69430 Quincié-en-Beaujolais
https://www.domaine-joncy.com

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Beaujolais

Underområde

Côte de Brouilly

Producent

Domaine Joncy

Vintype

Rødvin

Drue(r)

Gamay

Årgang

2014

Landbrug

Under konverting til biodynamik

Alkohol

13%