Domaine Joncy Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs

kr.165,00

Lys vin med aromaer af citrus og hvide blomster, den har en storslået hvidguldfarve. Dens fine og elegante bobler danner en delikat perlekæde.

En vin perfekt som aperitif eller til raffineret retter til en god middag med kære gæster.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 33-01-06-0000 Kategorier: , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Domaine Joncy Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs er en flot mouserende Crémant de Bourgogne fra Beaujolais. Vinen er lavt 100% på Chardonnay druen. Druerne er fra 15 år gamle vinstokke fra vinmark i Quincié. Terroiret består af granit og ler. Vinmarken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Denne mouserende vin er fremstillet på samme måde som de mousserende vine fra Champagne, altså méthode champenoise. Vinen lægger 12 måneder sur lattes før den  degorgeres .

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Joncy er en fantastisk vingård beliggende i Quincié i Beaujolais. Vinhusets historie starter tilbage i 1619 og har været ejet af familiens generationer lige siden. I dag ejes og drives Domaine Joncy af ægteparret Guillaume og Sophie sammen med deres to sønner Paul og Victor. Vinfremstilling foregår på domainets eget vineri, der er traditionel med macération carbonique, men også har moderne tiltag, hvilket giver unikke vine. Det traditionelle håndværk fastholdes både i vinfremstillingen samt i vinmarkerne. Vinhuset råder over 25 hektar, der alle er under konvertering til at være biodynamisk iht. Ecocerts certificering. Huset har vinmarker i Beaujolais-Villages, Quincié, Côte de Brouilly, Morgon, Régnié og Chiroubles. De anvendte druesorter er gamay, chardonnay og pinot noir. Husets primære fokus er at fremhæve druernes terroir i alle deres vine, hvorfor markerne og biodiversiteten respekteres meget, hvilket ses i det vilde græs og blomster, der vokser mellem vinstokkene, ligesom Guillaume flittigt anvender sin hest til arbejdet i markerne.

DOMAINE JONCY
249 route du Chavagnon
69430 Quincié-en-Beaujolais
https://www.domaine-joncy.com

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Beaujolais

Underområde

Quincié

Producent

Domaine Joncy

Vintype

Mousserende vin

Drue(r)

Chardonnay

Landbrug

Under konverting til biodynamik

Alkohol

12%

Årgang

NV