Tilbud

Domaine Joncy Chiroubles Les Roches 2018

kr.80,00

Læskende, frugtagtig og elegant vin med aromaer af kirsebær, violer og pæon, den har en lys rød farve. Det siges, at Chiroubles er kvindens vin – men den kan drikkes af alle. Perfekt godt kold på terrassen i sommersolen, som et alternativ til rosévin.

Den perfekte ledsager til forretter og hvidt kød.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 33-01-03-2018 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Domaine Joncy Chiroubles Les Roches 2018 er en lækker  forfriskende rødvin lavet på gamay. Druerne er fra 60 år gamle vinstokke fra marken Les Roches i Chiroubles, et af de 10 cru’er i Beaujolais appellationen. Terroiret er sandet og fyldt med granit. Vinmarken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. I vineriet foregår macerationen semi carbonique i 20 dage, hvorefter vinen lagres i 11 måneder i betontanke, inden den tappes på flasker.

VINANMELDELSER

92 point, WineMag.com

“This family estate, which has grown grapes since 1619, is set in the relatively high-altitude village of Chiroubles. Perfumed and ripe, this wine has some firm tannins as well as flavors of mint and spice, all balanced by acidity. The wine will develop over the next few months, so drink from 2020”

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Joncy er en fantastisk vingård beliggende i Quincié i Beaujolais. Vinhusets historie starter tilbage i 1619 og har været ejet af familiens generationer lige siden. I dag ejes og drives Domaine Joncy af ægteparret Guillaume og Sophie sammen med deres to sønner Paul og Victor. Vinfremstilling foregår på domainets eget vineri, der er traditionel med macération carbonique, men også har moderne tiltag, hvilket giver unikke vine. Det traditionelle håndværk fastholdes både i vinfremstillingen samt i vinmarkerne. Vinhuset råder over 25 hektar, der alle er under konvertering til at være biodynamisk iht. Ecocerts certificering. Huset har vinmarker i Beaujolais-Villages, Quincié, Côte de Brouilly, Morgon, Régnié og Chiroubles. De anvendte druesorter er gamay, chardonnay og pinot noir. Husets primære fokus er at fremhæve druernes terroir i alle deres vine, hvorfor markerne og biodiversiteten respekteres meget, hvilket ses i det vilde græs og blomster, der vokser mellem vinstokkene, ligesom Guillaume flittigt anvender sin hest til arbejdet i markerne.

DOMAINE JONCY
249 route du Chavagnon
69430 Quincié-en-Beaujolais
https://www.domaine-joncy.com

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Beaujolais

Underområde

Chiroubles

Producent

Domaine Joncy

Vintype

Rødvin

Drue(r)

Gamay

Årgang

2018

Landbrug

Under konverting til biodynamik

Alkohol

13%