Tilbud

Domaine Joncy Beaujolais vinpakken

kr.750,00

Med denne Beaujolais vinpakke får du mulighed for virkelig at smage dig gennem det skønne franske Beaujolais. Pakken består af 3 dejlige Beaujolais rødvine fra hver deres cru kommune, Régnié, Chiroubles og Morgon. Hver rødvin er unik for dens terroir og giver dig muligheder for at matche en bred vifte af retter på middagsbordet.
Derudover får du med i pakken 1 flaske skøn Bourgogne Blanc hvidvin samt to flasker forfriskende rosévin. Alle vinene er fra vores stolte Beaujolais vinhus, Domaine Joncy.

Med denne pakke har du virkelig mulighed for at læne dig tilbage og nyde Beaujolais dejlige forfriskende og læskende vine og smage dig gennem deres hver og især enestående og unikke terroir. Det er også en oplagt mulighed for vinkenderen, der ønsker at forbedre sit kendskab til Beaujolais appellationen.

Disse vine indgår i pakken:

Ikke på lager

Beskrivelse

LIDT OM VINENe

Bourgogne Blanc les Jonnerys 2022
En lækker hvidvin lavet på Chardonnay. Druerne vokser i byen Quincié på et terroir bestående af granit og skifer. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Vinen undergår maceration i en dag, hvorefter den alkoholiske gæring påbegyndes ved en lav temperatur. Vinen lageres i 4 måneder på cementtanke, før den hældes på flasker.

Frisk og læskende vin med subtile citrusaromaer og noter af hvide blomster og hasselnødder. Vinen har en smuk mat guldfarve og en delikat mineralsk finesse på ganen. Perfekt til lette forretter, hvidt kød og fisk.

Régnié La Pierre 2018
Domaine Joncy Régnié La Pierre er en yderst delikat rød Beaujolais vin fra Régnié, et af de 10 cru’er i Beaujolais appellationen. Vinen er lavet på gamay druen og kommer fra 40 år gammel vinstokke i et terroir bestående af mudret granit. Marken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Druerne høstes manuelt med en streng sortering, således kun det bedste drue materiale medtages til vineriet. Macerationen forgår semi carbonique i 20 dage, hvorefter vinen lagres i 11 måneder i betontanke. Vinen har fået 5 stjerner i Ekstra Bladet.

Smidig gourmetvin som en kurv fyldt med rød frugt ledsaget af en krydret og mineralsk note. Vinen fremstår med en meget smuk rubinfarve. Subtil balance på ganen. Perfekte til varme forretter, hvidt kød og fisk – ja du læste rigtig. Rød Beaujolais er et fantastisk match til fisk.

Chiroubles Les Roches 2019
Domaine Joncy Chiroubles Les Roches 2019 er en lækker  forfriskende rødvin lavet på gamay. Druerne er fra 60 år gamle vinstokke fra marken Les Roches i Chiroubles, et af de 10 cru’er i Beaujolais appellationen. Terroiret er sandet og fyldt med granit. Vinmarken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. I vineriet foregår macerationen semi carbonique i 20 dage, hvorefter vinen lagres i 11 måneder i betontanke, inden den tappes på flasker.

Læskende, frugtagtig og elegant vin med aromaer af kirsebær, violer og pæon, den har en lys rød farve. Det siges, at Chiroubles er kvindens vin – men den kan drikkes af alle. Perfekt godt kold på terrassen i sommersolen, som et alternativ til rosévin. Den perfekte ledsager til forretter og hvidt kød.

Côte de Brouilly Le Volcan 2021
Domaine Joncy Côte de Brouilly Le Volcan 2021 er en flot Beaujolais rødvin lavet 100% gamay druen. Druerne er fra 80 år gamle vinstokke fra vinmarker i Côte de Brouilly, et af de 10 cru’er i Beaujolais appellationen. Terroiret er gammel vulkan og består af blåt granit. Vinmarken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. I vineriet foregår macerationen semi carbonique i 20 dage, hvorefter vinen lagres i 11 måneder i betontanke, inden den tappes på flasker.

Grains Gamy Rosé 2020
En flot, forfriskende rosévin fra Beaujolais. Vinen er lavt 100% på Gamay druen. Druerne er fra 40 år gamle vinstokke fra vinmark i kommunen Charentay. Terroiret består af kalksten og ler. Vinmarken er under konvertering til at blive certificeret biodynamisk. Vinhøsten forgår manuelt i små kurve og med en streng sortering. Macerationen forgår kun i en nat, for at trække en smule farve, således den helt rigtige rosévin farve opnås. Gæringen foregår ved en kontrolleret lav temperatur, således der opnås en delikat friskenhed og gode frugt aromaer. Vinen lageres i cementtanke i tre måneder, inden den flaskes.

Sødmefuld rosévin, men med en god syrebalance. Rosévinen fremstår med aromaer af hindbær og ferskener. Den har en lyserosa farve og en delikat finesse på ganen. Den er dejlig forfriskende. Meget forfriskende som aperitif. Oplagt ledsager til lyst grillet kød, skaldyr eller salater.

 

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Joncy er en fantastisk vingård beliggende i Quincié i Beaujolais. Vinhusets historie starter tilbage i 1619 og har været ejet af familiens generationer lige siden. I dag ejes og drives Domaine Joncy af ægteparret Guillaume og Sophie sammen med deres to sønner Paul og Victor. Vinfremstilling foregår på domainets eget vineri, der er traditionel med macération carbonique, men også har moderne tiltag, hvilket giver unikke vine. Det traditionelle håndværk fastholdes både i vinfremstillingen samt i vinmarkerne. Vinhuset råder over 25 hektar, der alle er under konvertering til at være biodynamisk iht. Ecocerts certificering. Huset har vinmarker i Beaujolais-Villages, Quincié, Côte de Brouilly, Morgon, Régnié og Chiroubles. De anvendte druesorter er gamay, chardonnay og pinot noir. Husets primære fokus er at fremhæve druernes terroir i alle deres vine, hvorfor markerne og biodiversiteten respekteres meget, hvilket ses i det vilde græs og blomster, der vokser mellem vinstokkene, ligesom Guillaume flittigt anvender sin hest til arbejdet i markerne.

DOMAINE JONCY
249 route du Chavagnon
69430 Quincié-en-Beaujolais
https://www.domaine-joncy.com

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Beaujolais

Underområde

Charentay, Chiroubles, Côte de Brouilly, Morgon, Quincié, Régnié

Vintype

Hvidvin, Rosévin, Rødvin, Smagekasse

Drue(r)

Chardonnay, Gamay

Årgang

2018, 2019, 2020, 2021

Landbrug

Under konverting til biodynamik

Alkohol

12,50%, 13%

Producent

Domaine Joncy