Domaine Dujardin Monthélie Rouge Les Vignes Rondes 1er Cru 2019

kr.335,00

Dyb næse med toner af mørke bær, især solbær og brombær. Strukturen er tydelig med gode tanniner, dog uden at blive for voldsomt eller ubehageligt, den har en behagelig cremethed og en delikat floralitet. En vin med en rigtig flot balance og en lang og god eftersmag. En meget flot vin,  der kun vil vinde yderligere til ved mere lagring.

Oplagt til gode oste og vildtkød samt helt endestående til lammekølle.

På lager

Varenummer (SKU): 33-02-02-2019 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Les Vignes Rondes er en vinmark, der er at finde ved grænsen til Volnay. Den anses generelt for at være den mest kendte 1’er Cru vinmark i Monthélie. Terroiret her er mere groft og med større sten end hvad der er at finde i husets anden 1er Cru vinmark Les Champs Fulliot. Vinhøsten foregår manuelt og i små kurve (50 kg), for at være i stand til at foretage en streng sortering og dermed kun anvende de bedste druer. Druerne høstes når de er perfekt modne. Der opnåes ca. 40 hektoliter pr. hektar.

Vinen er vinificeret med 30% whole cluster (ingen afstilkning). Macerationen varer ved i 10-15 dage. I 2018 blev der udført 3-4 pigeages for at opnå en ekstra ekstraktion fra drueskallerne, derudover blev mosten også løbende pumpet over hatten (remontage). Pauls vision for alle hans vine er at lave så lidt ekstraktion som muligt i vinificeringen og dermed lade vinen stå så ren som muligt, således den afspejler sit terroir bedst muligt, hvorfor ekstraktionen i vinificeringnen er meget lavere end tidligere. Vinen er lagret 12 måneder på franske fade, hvoraf 20% er nye fade. Efterfølgende er vinen lagret 6 måneder på tank, inden den blev flasket. Vinen er ikke filtreret.

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Dujardin er et familiejet Domaine beliggende i Bourgogne i Monthélie, der er en lille vinby  med blot 200 indbygger beliggende på skråningerne af Côte d’Or. Monthélie ligger mellem Volnay og Meursault i Côte de Beaune. Domainet er et småt familiedrevet vinhus, hvor dele af vinhuset kan dateres helt tilbage til 1800-tallet. Domaine Dujardin råder over 8 hektar fordelt på to 1er Cru marker: Les Champs Fulliot og Les Vignes Rondes. Derudover har man appellationer i Beaune, Monthélie, Meursault samt Auxey-Duresses. Markarbejdet er præget af en naturlig omtanke, med et begrænset brug af gødning, man er dog ikke certificeret, da man ønsker at kunne håndtere druerne selv i dårlige årgange og beskytte sig selv mod utilregnelig og dårlige vejrforhold. Domainet er under et generationsskifte, hvorfor sønnen Paul Dujardin så småt er begyndt at være den nye vinmager. Der er ingen stridigheder mellem far og søn, men vinmæssigt har de to meget forskellige stile. Paul er mere tilhænger af en lidt mere elegant og floral stil, hvilket afspejler sig i mindre brug af nye fade og en vinificering, der under går for meget ekstraktion. Paul får stadigvæk gode råd fra sin far, men fra årgang 2019 er det alene Paul der bestemmer vinificeringen.

Domaine Dujardin
1 Grand Rue
21190 Monthélie, Frankrig
http://www.domaine-dujardin.com

SE & HØR BLINDSMAGERNE BESØGE VINGÅRDEN HER

Du kan høre Podcast afsnittet hvor Blindsmagerne besøger Domaine Dujardin ved at klikke her. 

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Bourgogne

Underområde

Monthelie

Drue(r)

Pinot noir

Producent

Domaine Dujardin

Vintype

Rødvin

Årgang

2019

Landbrug

Konventionel

Alkohol

13%