Domaine Dujardin Monthélie Rouge 2019

kr.245,00

En saftig vin, der er lavet med henblik på at være læskende og forfriskende uden noget ønske om en dyb kompelsktiet. Kun brugte fade, hvorfor der hellere ikke rigtig er noget fadpræg på næsen. Fokus på frugt i en lettere rustik udgave med umoden jordbær og hindbær samt sure kirsebær. Her er der ingen bombastisk slikkede tone, men i stedet for bare ren friskhed. En rigtig glou glou vin.

Perfekt til Boeuf Bourguignon, vildt kød samt grillet kød.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 33-02-04-2019 Kategorier: , , , Tag:

Beskrivelse

LIDT OM VINEN

Monthélie 2019  er en dejlig saftig rødvin fra Domaine Dujardin. Vinhøsten foregår manuelt  i små 50 kg. kurve, for at være i stand til at foretage en streng sortering og dermed kun anvende de bedste druer. Druerne høstes fra fire parceller i Monthélie: Jouérre, Sous le Cellier, Longenne og Combe Danay. Druerne høstes når de er modnet optimalt, hvorfor der ikke er nogen tidligt høstet druer i vinen.

I vineriet begynder vinificeringen ved at afstikke alle druerne og derefter påbegyndes macerationen, der varer ved i 15-20 dage. I 2018 blev der udført 3-4 pigeages for at opnå en ekstra ekstraktion fra drueskallerne, derudover blev mosten også løbende pumpet over hatten (remontage). Lagreringen er foregået 12 måneder på franske 228 liters fade og 6 måneder på tank. Alle egetræsfadene er brugte. Vinen er ikke filtreret.

 

LIDT OM VINGÅRDEN

Domaine Dujardin er et familiejet Domaine beliggende i Bourgogne i Monthélie, der er en lille vinby  med blot 200 indbygger beliggende på skråningerne af Côte d’Or. Monthélie ligger mellem Volnay og Meursault i Côte de Beaune. Domainet er et småt familiedrevet vinhus, hvor dele af vinhuset kan dateres helt tilbage til 1800-tallet. Domaine Dujardin råder over 8 hektar fordelt på to 1er Cru marker: Les Champs Fulliot og Les Vignes Rondes. Derudover har man appellationer i Beaune, Monthélie, Meursault samt Auxey-Duresses. Markarbejdet er præget af en naturlig omtanke, med et begrænset brug af gødning, man er dog ikke certificeret, da man ønsker at kunne håndtere druerne selv i dårlige årgange og beskytte sig selv mod utilregnelig og dårlige vejrforhold. Domainet er under et generationsskifte, hvorfor sønnen Paul Dujardin så småt er begyndt at være den nye vinmager. Der er ingen stridigheder mellem far og søn, men vinmæssigt har de to meget forskellige stile. Paul er mere tilhænger af en lidt mere elegant og floral stil, hvilket afspejler sig i mindre brug af nye fade og en vinificering, der under går for meget ekstraktion. Paul får stadigvæk gode råd fra sin far, men fra årgang 2019 er det alene Paul der bestemmer vinificeringen.

Domaine Dujardin
1 Grand Rue
21190 Monthélie, Frankrig
http://www.domaine-dujardin.com

SE & HØR BLINDSMAGERNE BESØGE VINGÅRDEN HER

Du kan høre Podcast afsnittet hvor Blindsmagerne besøger Domaine Dujardin ved at klikke her. 

Yderligere information

Land

Frankrig

Område

Bourgogne

Underområde

Monthelie

Drue(r)

Pinot noir

Producent

Domaine Dujardin

Vintype

Rødvin

Årgang

2019

Landbrug

Konventionel

Alkohol

13%